Торта 77

| от |

Обичаме да хапваме вкусно. И да правим експерименти в кухнята.

Обичаме здравословната храна. Зеленчуците. Салатите. И не чак толкова здравословната. Сладките изкушения. Шоколада. Сладоледа. И месото. Пържоли, скара, барбекю. Морските дарове. Рибата. Картофите. Виното. Кафето. Палачинките…

Нашият апетит за нови вкусотии няма край, така както сме сигурни, че е неизчерпаемо вашето въображение.

Затова продължаваме да очакваме вашите кулинарни вълшебства. Сгответе любимото си ястие, снимайте го и качете снимката с рецептата към нея на нашата Фейсбук страница : Chronicle.bg, на страницата на рубриката във Фейсбук Кулинарни хроники или ни го изпратете на office@chronicle.bg.

A за най-добрите ще има награди от нашите партньори. Така че… готовииииии… старт!

Торта 77 от Ваня Дянкова

20140406_154356

Блатове:. захар
2 ч.ч. брашно
1 кофичка кисело мляко
1 ч.л. сода
1/2 ч.ч. олио
6 с.л. какао

Приготвяне:
В дълбока купа слагаме брашното, захарта,какаото и ванилията.
Разбъркваме добре сухите съставки.
Към киселото мляко добавяме содата и чакаме да шупне.
Когато содата е шупнала добавяме млякото и олиото към сухите съставки и разбъркваме, до като се смесят продуктите.
Слагаме в тава( аз използвам силиконова) и печем в предварително затоплена фурна на 150 градуса. Аз проверявам дали е изпечен с помощта на дървен шиш.
Когато е готов го оставяме да се охлади и го изкарваме от формата.

Крем : ганаш ( 200 мл течна сладкарска сметана + 200 гр шоколад )
За украса – пурички, плодове със желатин, фигурки от фондан.

20140406_155601

 
 
Коментарите са изключени за Торта 77