Пилешко филе в къри сос

| от |

Необходими продукти:

За пилешкото филе:
1 бр. пилешко филе
дафинов лист
карамфил
кориандър
½ червена чушка
½ зелена чушка
1 бр. плод консерва ананас
1-2 коктейлни череши
сол, черен пипер

За къри сос:
1 глава кромид лук
2 ск. чесън
1 морков
½ зелена ябълка
джинджифил
1 с.л. къри
250 мл. сметана (35% масленост)
олио, сол, черен пипер

За гарнитура:
ориз басмати

Начин на приготвяне:

Подправяме пилешкото филе със сол и черен пипер и го попарваме за около 4-5 мин. във вряща вода с букет от подправки (дафинов лист, карамфил и кориандър). Отделно задушаваме чесъна и лука, добавяме джинджифила, моркова и ябълката. Доливаме вода и сметана (или кокосово мляко).

Добавяме кърито и накрая пасираме соса. Запържваме зелената и червената чушка, парчетата ананас и добавяме свареното пиле. Леко го сотираме с малко къри на прах.

Сотираното пилешко прехвърляме към готовия къри сос. Презентираме в гнездо от ориз и прибавяме отгоре чушките, ананаса и коктейлните череши.

 
 
Коментарите са изключени за Пилешко филе в къри сос