Необходими продукти:
За пилешкото филе:
1 бр. пилешко филе
дафинов лист
карамфил
кориандър
½ червена чушка
½ зелена чушка
1 бр. плод консерва ананас
1-2 коктейлни череши
сол, черен пипер
За къри сос:
1 глава кромид лук
2 ск. чесън
1 морков
½ зелена ябълка
джинджифил
1 с.л. къри
250 мл. сметана (35% масленост)
олио, сол, черен пипер
За гарнитура:
ориз басмати
Начин на приготвяне:
Подправяме пилешкото филе със сол и черен пипер и го попарваме за около 4-5 мин. във вряща вода с букет от подправки (дафинов лист, карамфил и кориандър). Отделно задушаваме чесъна и лука, добавяме джинджифила, моркова и ябълката. Доливаме вода и сметана (или кокосово мляко).
Добавяме кърито и накрая пасираме соса. Запържваме зелената и червената чушка, парчетата ананас и добавяме свареното пиле. Леко го сотираме с малко къри на прах.
Сотираното пилешко прехвърляме към готовия къри сос. Презентираме в гнездо от ориз и прибавяме отгоре чушките, ананаса и коктейлните череши.