Най-необичайните ресторанти на Европа

| от |

Вечеря насред облаците, преяждане само със сладки неща, похапване във вътрешностите на чудовище – това предлагат най-странните ресторанти в Европа, пише британския сайт GoEuro.co.uk.

На първо място по странност безспорно е ресторантът „Вечеря в небето“. Това е пътуващ ресторант, който позволява на клиентите от различни европейски страни да вечерят, кацнали върху платформа издигаща се на 50 метра височина. Броят на клиентите е ограничен – само 22 души. Ресторантът се появява за първи път през 2006 г. в Брюксел и вече е обиколил 40 града, сред които и Венеция. В заведението са гостували най-известните главни готвачи в света, а всяко ядене там е съпровождано от
класическа или клубна музика, свирена на живо.

soloperdue

В списъка на най-страните ресторанти на Европа е този в италианския град Ваконе, наречен „Ресторант само за двама“. Той се помещава във вила, в която едно време е живял Хораций. В него
има само две маси, тоест могат да се хранят само двама клиенти. Резервациите се правят само по имейл, а кувертът за вечерята е 250 евро на човек, като шампанското не влиза в цената. Заведението е известно като най-малкия ресторант в света.

Сред най-странните европейски ресторанти е „Пространството на сладостта“ в Барселона. В него се сервират само сладки блюда. Клиентите могат да избират измежду 6 различни менюта, претъпкани само със сладости. Заведението е известно и с кулинарните си курсове.

В Европа за странен се смята и пътуващият ресторант „Куб Електролукс“. Той приютява клиентите си на върха на най-високите и прочути европейски сгради. През 2012 г. например остана 4 месеца в Милано върху сграда на Площада на Миланската катедрала. Ресторантът е спонсориран от шведската компания Електролукс и предлага най-прочутите ястия от международната кухня.

13753838441872f09e551cd9bc034315a0852551f7a4e-mediumlandscapecropdouble

Вечеря в пещера може да е страшна, но и впечатляваща. Това е възможно в пещерата Марсдън в Саут Шийлдс, крайбрежен британски град. Заведението се помещава в пещера, която едно време е била обител на моряци и контрабандисти. Твърди се, че тя гъмжи от призраци, но това само привлича още повече клиенти.

В Грюйер, в Швейцария, пък се намира бар-музеят на името на Ханс Рудолф Гигър, разположен в замъка Сен Жермен. Клиентите му имат чувството, че са в корема на огромно чудовище и че се
хранят насред неговите черва. Някои части на заведението са вдъхновени от творбите на художника сюрреалист Ханс Рудолф Гигър.

 
 
Коментарите са изключени за Най-необичайните ресторанти на Европа