Най-сладките йога дупета на всички времена – снимки

| от |

TqzYL6z-1

Когато стане въпрос за йога, веднага наостряме слух. А когато чуем, че някой е събрал колекция от сладки спортни йога дупета, непременно искахме да ги видим.

Открихме тази златна колекция и веднага я споделяме с вас. Да живее спортът.

 
 

Гал Гадот отново ще е „Жената чудо“

| от chronicle.bg |

Продължение на един от най-гледаните филми тази година – „Жената чудо“, беше обявено от Уорнър Брадърс на тазгодишния Комик-кон в Сан Диего, САЩ. Гал Гадот отново ще влезе в ролята на безстрашната Даяна Принс.

Филмът се превърна в един от най-доходоносните от поредицата за супергерои и затова неговото продължение беше само въпрос на време. „Жената чудо“ изпревари в бокс-офиса  „Мъж от стомана“, „Батман срещу Супермен“ и „Отряд за самоубийци“ със своите 767.7 милиона долара спечелени по целия свят. С това историята за Даяна Принс счупи рекордите и се превърна в най-успешния филм, режисиран от жена.

Пати Дженкинс, режисьор на филма, заяви, че историята ще се развива в Америка.

 
 

Юбилеят на „Титаник“ ще бъде отбелязан с нов документален филм

| от chronicle.bg |

Изминаха 20 години, но еуфорията около шедьовъра на Джеймс Камерън, „Титаник“, все още не ни пуска.

По случай юбилея на култовия филм от 1997 г. National Geographic е започнал преговори с Джеймс Камерън за нов документален филм за лайнера, отплавал от пристанището в Саутхамптън на 10 април 1912 г.

Titanic: 20th Anniversary трябва да излезе през декември тази година. В него ще участват режисьора на филма и екип от експерти, които правят обзор на откритията около луксозния кораб през изминалите двайсет години, откакто филмът спечели 11 Оскара, отбеляза приходи от на 1 млрд. долара и превърна Кейт Уинслет и Леонардо Дикаприо в звезди.

„Докато пишех сценария за филма, исках всеки детайл да бъде максимално точен.“ казва Камерън за „Титаник“. „създавах истинска история и трябваше да отдам почит към всички загинали и тяхното наследство. Но успях ли да направя това. Сега, с помощта на National Geografic и последните открития на науката и технология, ще мога да преценя.“

 
 

11 екранни двойки, които пренесоха любовта си в живота

| от chronicle.bg |

Много често, когато гледаме добре направени любовни сцени, се чудим как пък така актьорите издържат да не си се метнат и след края на сцената, извън обхвата на камерите. При качествена режисура и добра актьорска игра, любовната или еротичната сцена трябва да изглежда толкова реална, че зрителят да забрави, че това са актьори, накарани да се целуват и пипат пред камерите, и започваме да гледаме на тях като на истински любовници.

В повечето случаи професионализмът надделява или екранните ласки не водят до реално привличане. Или поне не при двамата актьори. Трудно можем да си представим мъж, който да не пожелае Чарлийз Терон, след като я е целувал. Но хора всякакви…

Честичко обаче се случва и друго. Актьорите реално се залюбват и пренасят екранната любов в живота. В галерията сме събрали 11 двойки, чиято любов се е заформила на снимачната площадка и се е пренесла в реалността. Някои от тях са заедно и до днес, други – не.

 
 

Тиквичката – подценяваният зеленчук

| от Chronicle.bg |

Вкусни, без почти никакви калории и много, много полезни – тиквичките се оказват един от най-подценяваните летни зеленчуци. Малцина са наясно с полезните им свойства, които са повече, отколкото сте предполагали. Тиквичките подобряват работата на черния дроб, съдържат много антиоксиданти, които спомагат за цялостната детоксикация на организма, богати са на витамини и на куп ценни минерали.

Точно в момента е сезонът на тиквичките, а едно от местата у нас, където се отглеждат едни от най-вкусните представители на този зеленчук е село Петърч, край Костинброд. Именно там се намира и зеленчуковата градина на Калоян Николов, който от 20 години е посветил живота си на производството на вкусни български зеленчуци. Той е от онези нашенци, които наистина са на изчезване – обича си занаята и гледа градините си с много любов.

„В момента имам над 20 декара, засадени с тиквички – берем ги всеки ден, за да могат да са максимално пресни, когато пристигнат на рафта в BILLA„, казва Калоян. Той е и един от зеленчукопроизводителите, които се включват в проекта „BILLA Градини„, който залага на българските плодове и зеленчуци.

Chronicle.bg_1440х960

От семката до корена

Когато попитате Калоян каква е тайната на добрите тиквички, той е много кратък. „Всеки корен трябва да се гледа с внимание. И не си мислете, че всичко се прави от машини – копаем тиквичките на ръка, с мотика. Това отнема много труд и много време. После, когато започнем да ги берем пак всичко се върши наръка. Има една голяма специфика – не всеки може да иде на полето и да бере тиквички. Трябва да знаеш коя точно да отрежеш от корена. Ако откъснеш грешната, можеш да съсипеш корена“, издава още от тънкостите на занаята Калоян Николов.

Никакви капризи

За разлика от много други зеленчуци, тиквичките не са капризни. В Петърч те стават малко по-късно, защото градините са близо до планината и пролетта не е толкова топла. За да стигнат до рафта в BILLA в перфектен вид, Калоян признава, че той и екипът му полагат много усилия, но пък резултатът си заслужава. А сега, в разгара на лятото тиквичките му са особено вкусни, затова следвашия път когато правите списък с продукти за здрависловна вечеря – не пропускайте тиквичките.

Калоян пък признава, че обожава тиквички и често мята по няколко резенчета на скарата вкъщи. Предпочита ги така, а не пържени, защото са по-полезни, а и се приготвят по-лесно.