Марципан с шамфъстък

| от Росица Гърджелийска |

От много време искам да направя рецепта за марципан със суров шоколад. Резултатът е бързо унищожим, особено ако е в комбинация с кафе.

Нужни продукти:
200 гр суров шамфъстък
3 с.л. бадемов тахан
4 с.л. кокосово масло
3 с.л. какаово масло
250 гр фурми
3 с.л. какао

десерт, рецепта

Начин на приготвяне:
Залейте фурмите с гореща вода и оставете да престоят 10 минути. Обелете и махнете костилката. Блендирайте ги до получаване на лепкава, гладка смес.
Разтопете кокосовото и какаовото масло и ги добавете към фурмите. Блендирайте пак.
Смелете шамфъстъците добре и ги изсипете в купа. Добавете към тях бадемовия тахан и половината от сместа с фурмите. Разбъркайте добре и изсипете върху прозрачно фолио. Оформете няколко рула, завийте ги с фолиото и ги оставете за малко в хладилника.
Добавете какаото към останалите фурми и блендирайте добре.
Сега трябва да покриете марципана с шоколада. Използвайте ръцете си, импровизирайте и се забавлявайте! Също така може да използвате кокосови стърготини вместо шоколад.
Завийте марципана отново с прозрачно фолио и оставете в хладилника за 1 нощ.

десерт, рецепта

 
 
Коментарите са изключени за Марципан с шамфъстък