Коктейл на седмицата: Мартини

| от Chronicle.bg |

Лятото е сезонът на почивките, морето, слънцето, и коктейлите. Няма по-добро време да се отделите от света с чаша в ръка след тежък работен ден от горещите летни дни. А най-сладко е, когато си приготвите питието сами. В нашата поредица „Коктейл на седмицата“ ви предлагаме рецепти за едни от най-популярните коктейли, идеални за дългите летни дни и нощи.

Мартинито е класиката в жанра. В огромното море на коктейлите едва ли има толкова лесно за приготвяне питие, което да е толкова приятно на вкус. Рецептата претърпява много промени през годините, но класическия й вид, който познаваме(2:1 джин и вермут) идва от Лондон. Каквито и вариации да се появяват през годините, това съотношение си остава най-предпочитано.

Мартинито веднага поражда асоциации с Великобритания, Лондон и стил. Затова, когато го приготвяме (а й всеки друг коктейл), най-добро усещане ще получим, ако използваме автентични за рецептата съставки.

6th Sense London Dry Gin носи традициите на английската култура. Продуктът е създаден по класическа London Dry Gin технология и носи духа на британската атмосфера от романите – стил, модерност, общителност, характер. Дава усещане за винтидж коктейли, но в настоящето.

Неслучайно времето от часовниковата кула на бутилката е замръзнало точно в края на работния ден. Това е моментът, който всички чакат – началото на вечерта, предстоящите срещи с приятели, флиртовете. Вече е късно за teatime, време е за GIN time.
6thsense-martini

Ние ви предлагаме класическа рецепта за Мартини. Консумира се най-добре в компанията на някой от първите филми на Джеймс Бонд.

Продукти:
60 мл 6th Sense London Dry Gin
30 мл сух вермут
лед
Коктейлни маслини или резен лимон за украса

Начин на приготвяне:
Оставете предварително коктейлната чаша във фризера, за да се охлади. В шейкър сипете джина, вермута и лед до половината и миксирайте енергично за около 20 секунди. Сипвате в коктейлната чаша и гарнирате с коктейлните маслини или резена лимон.

 
 
Коментарите са изключени за Коктейл на седмицата: Мартини