2013-та е годината на 404 и FAIL

| от |

Анализаторите на думи от Global Language Monitor определиха, кои думи са най-често използвани в англоезичния свят. Накратко, 2013-та е технически и политически проблемна година.

Топ дума за 2013-та е „404“ – код за една от грешките, поради която е недостъпна дадена уеб страница. Веднага зад него с много малка разлика е „fail“, а на трето място е „хаштаг .“ Първите пет биват допълвани от „@pontifex“ и „optic“.

„Последните провал на ОбамаКеър в САЩ е само един пример за много по-широк системен провал, от политическото блокиране на американското правителство, до падането на долара и глобалният проблем, който създаде аферата със подслушванията от АНС. Друг проблем е несигурността по отношение на Европейския съюз и съществуващата интеграция на Китай и останалите развиващи се икономики, като Индия и Бразилия, в глобалната икономика“, заяви президентът и главен анализатор на Global Language Monitor .

Организацията следи кои думи се използват най-често в пресата, онлайн медии, блогове и социални мрежи на английски език, който са около 1,8 милиарда души.

Основна тема сред останалите думи с висок ранг са били проблемите в американската политика: „surveillance“, „deficit“, „filibuster“, „deadlock“ и „stalemate“. Топ три фрази на годината са: „Toxic politics“, „federal shutdown“ и „global warming / climate change“.

 
 
Коментарите са изключени за 2013-та е годината на 404 и FAIL