8 места, на които да сложим СРС-та освен в детските градини

| от Георги Развигоров |

Новата мода предполага загрижени родители усърдно да пришиват „бръмбари“ към подплатата на якенцата на децата си, преди да ги изпратят на детска градина. Притеснени от зачестилите случаи на лошо отношение от страна на „лелките“ към послушните, добри деца, родителите прибегнаха до методите на ДАНС и започнаха да инсталират саморъчни подслушвателни устройства по децата си.

Възмутени, че учителките са извикали полиция, след като са открили подслушвателно устройства у едно от децата, родителите са готови на протестни действия. Ние ги подкрепяме с още няколко предложения къде е добре да има камера и микрофон, за да може нещата да са под контрол.

В лекарския кабинет

Подобно на учителската прослойка, лекарската много го е дала през просото. Безобразни медици отказват фалшиви болнични, искат потребителски такси и проявяват всевъзможни своеволия. Желателно е във всички лекарски кабинети, лаборатории и хирургични зали да се поставят камери и подслушвателни устройства, за да може нещата да се държат под контрол. Освен това, по този начин гледането на мръснишко порно ще намалее, тъй като мръсниците ще могат да гледат на живо реални гинекологични прегледи. А това е по-вълнуващо от нещо нагласено.

В гимназията

Детските градини са ясни, но и в училищата нещата не стоят много по-весело. Как може един посветен родител да е сигурен, че урокът по география се преподава качествено и съобразно с неговите изисквания, ако не може да чуе със собствените си уши какво говори учителката за земеделския отрасъл в Добруджа? Абитуриентите особено много се нуждаят от СРС в гащите, тъй като дванайсетокласниците обичайно са чувствителни натури в деликатна възраст и учителите могат да злоупотребяват с техните чувства. Една учителка по френски, изправена пред 30 18-годишни хормонални бомби, би могла да нанесе на дечицата страхотна вреда. Затова се препоръчва зрелостниците да носят микрофон, а родителите да слушат внимателно. Авторитетът на учителите няма да бъде сторниран, всичко е наред.

В студентските общежития

Ако детето успее да издрапа детската градина и училището, в един момент може да се изнесе от бащиното гнездо и да започне самостоятелен живот. Важно е на тези пораснали деца да се монтират СРС-та и камери, тъй като не се знае какво може да прави един 19-годишен младеж, ако бъде оставен сам на квартира. Току-виж се е събрал с неподходяща компания, която го зарибява с марихуана. Или кой знае, може дори да пробва да прави секс. Това не бива да се случва, без родителите да имат възможността да наблюдават процеса.

В моргата

Някой знае ли какво вършат там и какво си говорят? Никой. А трябва.

В църквата в деня преди Великден…

…за да може на другия ден всички да знаят „блажил ли е дядо поп или не е“.

В тоалетната на Народното събрание

Е, това ще унищожи рейтинга на всички реалитита от раз. Кой се интересува кой на кого е кръшнал в „София ден и нощ“, ако може да чуе какви ги вършат народните представители там, където и царят ходи сам.

В колите на Център за градска мобилност

Тук няма нужда от камери и микрофони, защото служителите на ЦГМ едва ли говорят, не правят нищо интересно и не са възбуждащи като жените в гинекологичните кабинети. Но проследяващи устройства – да. Така за всяка сложена скоба, хората в жилетки електрик ще получават по една лично поднесена благодарност от собственика на закопчания автомобил. За добре свършената работа и възпитателния ефект върху гражданите.

В редакциите на различни издания

А от всички разюздани общества, това на журналята е най-разюздано. Във всички редакции е добре да се монтират камери и подслушвателни устройства, които да следят как си вършат работата „подлогите на властта“. Хубаво е тук да присъстват и проследяващи устройства, за да може, ако читателите не харесат някой текст, да проследят автора му, да видят къде живее и да му обяснят защо не е прав на живо. Общуването в социалните мрежи изморява.

 
 

Мишел Пфайфър влиза в „Ант-Мен и Осата”

| от chronicle.bg по БТА |

Холивудската звезда Мишел Пфайфър е най-новото попълнение в актьорския състав на комиксовия филм „Ант-Мен и Осата“.

Съобщението е направено от компания „Марвел“ на изложението Комик-Кон в Сан Диего, САЩ.

Пфайфър ще се превъплъти в ролята на Джанет ван Дайн, за която беше спрягана друга холивудска звезда – Шарън Стоун. Джанет е майката на Хоуп ван Дайн/Осата (Еванджелин Лили) и изчезналата съпруга на Ханк Пим (Майкъл Дъглас).

Зрителите отново ще видят Лили и Дъглас в познатите им образи от оригиналния филм „Ант-Мен“.

В ролята на Човека-мравка ще се завърне актьорът Пол Ръд. Режисьорът на „Ант-Мен“ Пейтън Рийд ще застане зад камерата и за продължението. Актьорският състав включва също Майкъл Пеня и Лорънс Фишбърн.

Филмът „Ант-Мен и Осата“ трябва да излезе на екран на 6 юли 2018 г.

 
 

Mercedes ще произвежда батерии в още един завод

| от chronicle.bg |

По-рано през годината Mercedes обяви, че важният завод в Унтертюркхайм ще бъде преобразуван, за да премине към производствона електромотори. Сега компанията започва да прави и батерии там.

Заводът в Унтертюркхайм е един от най- старите и големи заводи на компанията за автомобили с конвенционални двигатели и преориентирането му към електрически модели е знаково. Компанията постигна споразумение с местните работнически обединения да разкрие нови 250 работни места, свързани с е-мобилността. Малко по- рано Daimler обяви, че ще построи в Германия собствен гигазавод за батерии. Отделно бе оповестено
за инвестиция от 740 млн. долара в завод за батерии в Китай.

Новите производствени мощности са обявени в момент, в който марката Smart преминава изцяло към производството на електромодели, а до края на десетилетието ще се появят първите продукти на новата марка Mercedes EQ , също изцяло за електрически модели. До 2025 г. Mercedes-Benz очаква изцяло електрическите автомобили да съставляват между 15 и 25% от продажбите му, което е по-агресивна стратегия, в сравнение с тази на много конкурентни производители.

 
 

Game of Thrones: сезон 7, епизод 2: най-добрите моменти от снощи

| от chronicle.bg |

Браво, бе, браво, бе! Мистерия е как „Game of Thrones“ продължава да поддържа толкова високо ниво, сезон след сезон, и епизод след епизод. И все пак е факт. Снощният епизод изобилстваше от всичко, което обичаме в сериала: секс, смърт, любов, насилие, интриги.

И…най-после видяхме гърдите на Мисандей. Надяваме се да не е имала дубльорка.

Сега, ВНИМАНИЕ!СПОЙЛЕРИ! и да видим в галерията кои са най-важните моменти, които се случиха снощи!

 
 

Индия е третата държава с най-много тероризъм в света

| от chronicle.bg |

Индия измести Пакистан като третата страна в списък с държави с най-много терористични нападения в света, съобщава „Times of India“, позовавайки се на доклад на Държавния департамент на САЩ.

Данните, анализирани от национален консорциум за изследване на тероризма, който работи с Държавния департамент на САЩ, разкриват, че Индия заема трето място след Ирак и Афганистан по най-смъртоносни терористични нападения. Преди третата позиция се заемаше от Пакистан.

От 11 072 терористични атаки в света през 2016 г., в Индия са извършени 927, 16% повече от 2015 г. (798). Също процентът на загиналите хора в Индия е нараснал със 17% от 289 през 2015 г. до 337 тази година, докато броят на ранените се е увеличил от 500 през 2015 г. до 636 миналата година.

В същото време терористичните атаки в Пакистан са намалели с 27 на сто до 734 през 2016 г. от 1 010 през 2015 г.

В анализа като третата най-опасна терористична организация е посочена Naxals. Тя е след ДАЕШ („Ислямска държава“), талибаните и пред „Боко харам“.

Около 55% от всички атаки са извършени в Ирак, Афганистан, Индия, Пакистан и Филипините. Засегнати са общо 104 държави. 75% от смъртните случаи са в Ирак, Афганистан, Сирия, Нигерия и Пакистан.

Като цяло през 2016 г. в световен мащаб има спад на терористичните нападения с 9% (11 072) в сравнение с 12 121 през 2015 г. Има и спад на смъртните случаи с 13% през 2016 г. (25 621) в сравнение с 2015 г. (29 424).