Диагноза „коткар“

| от |

Подобно на хората с диагноза кучкар, коткарите привидно приличат на обикновени хора. Имат си лица, тела, гледат „Като две капки вода“ или „Шоуто на Слави“, ядат таратор, ходят на работа и общуват с други хора.

Докато отнякъде не се появи пършива котка, която гледа втренчено нещо със злобни очи. Тогава коткарите започват внезапно да издават странни звуци, бегло наподобяващи мяукане на разгонена котка, пищят „Мац, пс, пс, пс“ по улицата и клякат по тротоари и входове, за да привлекат животното, което евентуално може да им окаже честта да се отърка в панталона им.

Вижте кои са петте симптома, за които трябва да внимавате, когато общувате с коткар и да му поставите диагнозата овреме.

1. Гледане на видеа с котки в социалните мрежи

Ако има класация на най-скучните видеа, които се въртят в социалните мрежи, котките, биещи се с лазерни мечове вероятно ще я оглавят. Веднага след хъскито, което си гони опашката, и бебето, което прави смешни физиономии. Смешни на родителите му, разбира се. Коткарите обаче търсят и гледат до откат всеки клип с котка, появил се в Youtube или Facebook, пращат го до други хора и му се смеят, сякаш гледат нещо, което наистина е смешно. Ако видите колега, който се превива от смях на стола си, зяпнал монитора с отворена уста и сливици на показ, надникнете да видите какво има на този монитор. Ако на него тлъст котарак ръмжи доберман, или бебе коте мърка и спи, имайте предвид, че този човек е коткар. Освен това е трудно да различите дали реално гледа видео или снимка, тъй като много котки не помръдват в продължение на часове, което прави снимката и видеото напълно еднакви. Това обаче никак няма да притесни коткаря, напротив.

2. Козината – втора кожа на коткаря

Тук положението е същото като при кучкарите. Макар често коткарите да обвиняват кучкарите, че обичат кучета, защото кучето се подчинява на човека и това чеше гнусния им нарцисизъм, а кучкарите често да обвиняват коткарите, че котките са същества без мозък, чието хоби е да дерат пеленачета до кръв, и двете породи (хора) споделят едно и също мощно влечение към козината, която е полепнала по техните дрехи, чаршафи, коси, лица, мебели и мозъци. Белите фъндъци по чорапите или твърдите рижи косми по пуловера са ясни белези за коткарство. Внимавайте, тези човеци слагат щипка косми в чая си вместо захар и заразяват околните. Бъдете нащрек.

3. Всяка котка на света заслужава да бъде погалена

ОК, имаш в дома си една котка. Или три. Или пък дванайсет. Ако това обаче не може да те спре да искаш да омачкаш всяка писана, която засечеш по улиците, може би си коткар. Повечето котки не желаят да бъдат закачани от непознати и го демонстрират всячески: през хъскане, фъскане, мъскане, пъскане до бягане и дране. Това обаче по никакъв начин не може да възпре самоотвержения коткар да се впусне в бясно преследване през дворове и огради, за да сграбчи котката и да я погали. Някои от тези хора се озовават в неотложното звено на Първа градска болница с разкъсани крайници, но това не им пречи на следващия ден да се втурнат след следващия дебеловрат котарак, който се изпречи на пътя им. За да го погалят миличкото.

4. Празнуване на рожден ден, имен ден, изчисляване на хороскоп. Котешки.

Този феномен може да се срещне и при кучкарите. Хората-котки знаят много добре кога е рождения ден на котката им, отбелязват го с парти и с торта от пастет от риба тон със забодена свещ от безглутенова, полезна за котки солета. Освен това, те знаят, че ако Дикси е роден на 20 март, това значи, че е зодия Овен и има малко по-чепат характер, затова трябва да се отнасят с него почтително. Понякога това не е достатъчно и Дикси има изготвен индивидуален хороскоп. Неговият стопанин е дал 50 лв., за да може Лина Астро да каже дали агнешката или сьомговата суха храна е по-добра за сладура, през кои месеци е възможно да бъде кастриран, без това да се отрази на психичното му благосъстояние и с какви други животни е добре да живее. Ако според хороскопа за Дикси е добре да живее с гупи и хелери и да има достъп до аквариума му, коткарят ще му ги осигури. Само да не разберат от дружеството за защита на гупите.

5. Най-интелигентното животно

Някои коткари минават в следващ „левел“ и издигат котката в култ. Освен идеята за неземната красота на това животно, те държат на тезата, че котките са и свръхнадарени, свръхинтелигентни и свръхпрозорливи животни, които могат да виждат в миналото, бъдещето и червеевите дупки. Фактът, че във вертикалните зеници на котарака нормален човек не може да види нищо, което да издава, че под козината се случва някаква мозъчна дейност, изобщо не притеснява конспиративните коткари. Те смятат, че любимците им са нещо повече от хората (да не говорим за тези плебеи, кучетата) и във времето, в което не спят (демек онези 2 часа между 1 и 3 през нощта) общуват с духове, решават математически задачи и пишат роман за малък афганистанец, който намира щастието в бежански лагер в Сърбия.

В същото време ако тези хора правят секс пред котката си, която ги гледа хипнотизирано, казват на партньора си, че тя нищо не разбира и просто така си гледа. А, де!

Текста писа Цветелина Вътева. Преимуществено и основно кучкар, новоприет член в обществото на диагностицираните коткари, подчинена на огромен, бял, дебел котарак, за когото само тя има право да казва, че е дебел. Защото всъщност, е абсолютно прекрасен.

 
 

Volkswagen представя дългоочаквания T-Roc утре

| от |

T-Roc e градски автомобил, който комбинира високото самочувствие на SUV моделите със спортен дух и компактност.

Дизайнът съчетава атрибутите на офроуда с ърбън динамика и елегантност. Освен това T-Roc притежава и ясно разпознаваемите типични за Volkswagen характеристики. Широката предна решетка с интегрираните двойни фарове задава стила на модела, а мигачите и дневните светлини лежат в специални гнезда в бронята и това създава неповторимо светлинно лице на T-Roc през нощта.

Гледайте премиерата наживо утре от 21 ч. тук.

 
 

Астероидът Флорънс ще може да бъде наблюдаван с любителски телескоп

| от |

Астероидът Флорънс, който ще премине край Земята на 1 септември, ще може да бъде наблюдаван и с любителски телескоп, стига той да е с диаметър минимум 10 сантиметра, предаде ТАСС.

Агенцията цитира мнението на научния сътрудник Сергей Нароенков от отдела за изследвания на Слънчевата система към института по астрономия на Руската академия на науките.

Астероидът ще бъде най близко до нашата планета в 15:06 часа българско време на 1 септември 2017 г. Той ще може да бъде наблюдаван както от професионалистите, така и от любителите, притежаващи съответните телескопи. Космическият обект няма да бъде видим по това време заради дневната осветеност на небосвода. Най-подходящ за наблюдение ще бъде няколко нощи преди и след максималното му доближаване.

Обектът 3122 Флорънс ще премине на минимално разстояние от нашата планета от 7 милиона километра. Това се равнява на 18 разстояния между Земята и Луната.

Астероидът не представлява опасност за нашата планета. По-рано това космическо тяло се е приближавало до Земята през 1890 година. Флорънс е открит през 1981 година. През 2017 година той ще може да бъде наблюдаван с телескоп в края на август и началото на септември в съзвездията Южна Риба, Козирог, Водолей и Делфин.

 
 

Жирафи и носорози тичаха в зоопарк в САЩ по време на затъмнението

| от |

Щурците и други животни станаха по-шумни, когато в зоопарка в Нашвил стана тъмно, но когато настъпи пълното слънчево затъмнение, хората заглушиха животните с ръкопляскания, охкания и ахкания по време на рядкото природно явление.

Истинското „шоу“ обаче настъпи, когато светлината се появи отново. Два млади жирафа – Мази, на 6 месеца, и Наша, на 3 месеца, започнаха да тичат в кръг пред изумените очи на посетителите. Малко по-нататък носорозите демонстрираха най-добрата си имитация на тичане, втурвайки се към своя кът в тъмното.

Посетители бяха силно изненадани да видят носорозите да тичат и споделиха, че тези животни са били най-объркани от слънчевото затъмнение.

Пътниците на круизния кораб „Оазисът на моретата“ пък наблюдаваха явлението, докато уелската певица Бони Тейлър изпълняваше своя хит „Total Eclipse of the Heart“.

Баладата й от 1983 г., посветена на „сърдечно затъмнение“, се радва на особена популярност при подобни астрономически събития. От Spotify съобщих, че търсенето на песента се е увеличило с 2859 процента в САЩ и с 827 процента в целия свят през последните две седмици.

Бони Тейлър пя в компанията на групата DNCE, част от която е бившият изпълнител от „Джонас брадърс“ Джо Джонас.

Круизният кораб „Оазисът на моретата“ потегли в неделя за Карибите, за да съвпадне с времетраенето на слънчевото затъмнение – 2 минути и 40 секунди. Пълното слънчево можеше да се наблюдава само от тясна ивица в морето.

 
 

Проучване разкрива предпочитаните от жените места за секс на открито

| от |

Много хора не се свенят да правят секс на открито. Традиционно предпочитаното място за „външни страсти“ е паркът, въпреки че на места подобно поведение е наказуемо. В представите на дамите обаче идеалната обстановка за целта е друга, пише в. „Дейли стар“.

Проучване, направено от Superdrug Online Doctor сред 1000 американци и 1000 европейци, е установило, че за участничките сред тях предпочитаното място за секс на открито е плажът. Дамите не крият, че морската обстановка им действа възбуждащо.

Във въжделенията си за интимност извън дома на второ място жените поставят парка, следван от съблекалнята. Изглежда височините също възбуждат представителките на нежния пол, тъй като на следващата позиция те поставят покрива на хотел или заведение.

Допитването показва още, че идеята за секс на открито е по-възбуждаща за мъжете, отколкото за жените – 57 процента срещу 44 процента