1855 опита да бъдат качени пистолети на самолети в САЩ

| от |

Националното управление по безопасност на транспорта на САЩ е открило за първите 10 месеца на тази година рекордното количество от 1855 броя огнестрелно оръжие в ръчния багаж на авиопътници, обяви Министерството на националната сигурност.

От тях 1471 са били заредени и готови за стрелба. Освен това, в личния багаж на пътниците в същия период са били открити 3048 електрошокови устройства, точни копия на револвери, части за огнестрелни оръжия и други опасни предмети. Само миналата седмица в ръчния багаж на пътници са открити 41 пистолета, 34 от които са били заредени.

Всекидневно служители на Управлението по безопасност на транспорта проверяват налетищата багажа на около 1,8 милиона пътници. Откритото оръжие се иззема и се предава на местните власти. В 20 на сто от случаите са задържани и приносителите на такъв багаж за изясняване на обстоятелствата.

Предишният „рекорд“ по изземане на огнестрелно оръжие е през 2013 г., когато е имало 1813 опита за пренасяне на оръжие на борда на самолет. /БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за 1855 опита да бъдат качени пистолети на самолети в САЩ