Ягодов пай

| от |

За днес нашите приятели от http://359food.bg/ Ви представят един десерт, мечта за всяко небце.

Pita-sa-jagodama
Продукти

За тестото:
250 гр Масло
300 гр брашно
2 жълтъка
2 с.л. захар

За плънката:
6 белтъка
300 гр захар
300 гр пресни ягоди

Инструкции

Измийте ягодите, подсушете и и ситно нарежете. Замесете масло, брашно, жълтъци и захар. Готовото тестото сложете в найлоново фолио и го оставете да седи в хладилника за около час. След това тесто поставете внимателно в намаслена и набрашнена тавичка. Набоцкайте го с вилица и го сложете да се пече във фурната, предварително загрята до 200 ° С за 15 минути. След това, намалете на 180 ° С и продължете да печете. През това време се приготвя плънката. На ниска скорост с миксер разбъркайте белтъците без захар, а след това добавете захарта постепенно и бийте заедно около 10-15 минути, докато стане твърд крем. Изключете миксера и добавете нарязаните ягоди- разбъркайте внимателно с дървена лъжица. Извадете от фурната блата и сложете плънката върху него. Изравнете повърхността и върнете във фурната да се допече. Пече се в продължение на 15 минути, след това намалете на 150 ° С и печете в продължение на още 20 минути. Накрая оставете да се охлади малко (не напълно) и с остър нож, натопен в топла вода нарежете.

 
 
Коментарите са изключени за Ягодов пай