Пица „Маринара“

| от 359food.bg |

Продукти

  • 1 пакет тесто за пица
  • 2 с.л. зехтин или олио
  • 1 глава кромид лук
  • 2 скилидки чесън
  • 4-5 пресни домати
  • 2 с.л. доматено пюре
  • 1 ч.л. риган
  • сол и пипер
  • 200 гр. замразен коктейл от морски дарове
  • 1 с.л. каперси
  • 1 с.л. пресен майоран ситно нарязан
  • 30 гр. моцарела настъргана
  • 30 гр. пармезан настърган
  • 10-12 черни маслини
  • зехтин
  • сол и черен пипер

Разстелете тестото в тавичка. На дъното на тенджера се загрява мазнина. Добавят се ситно нарязаните лук и чесън и се задушават 5-6 минути до омекването им. Доматите се обелват, почистват се от семената и се нарязват на ситно. След това се слагат при вече омекналите лук и чесън, добавя се и доматеното пюре, подправя се с риган, сол и черен пипер. Без да се похлупва се задушава 15-20 минути, след това се слага върху тестото и се редят останалите продукти. Пече се на 240 градуса.

 
 
Коментарите са изключени за Пица „Маринара“