Пиле с орехов сос

| от |

Когато в едно ястие се използват много орехи, в него се прокрадват специфични горчивина и стипчивост, които издигат вкусовете на останалите продукти и им дават възможността да се изявят. Рецептата ни е предоставена от menumag.bg

Pile s orehov sos

Необходими продукти за 4 порции

500 г пилешко филе, 2 ч. ч. пилешки бульон, 2 с. л. орехово олио или зехтин, 2 ч. л. едросмлян червен пипер, 2 с. л. магданоз, ситно нарязан, орехи за поднасяне, за соса: 1 филия хубав бял или пълнозърнест хляб без кората, 2 с. л. пречистено масло, 1 малка глава лук, ситно нарязана, 2 скилидки чесън, пресовани, 1 ч. л. лют червен пипер 1 ч. ч. счукани орехи

Начин на приготвяне

1. Филето се залива с бульона и се вари около 15 мин. или докато е готово. Охлажда се.

2. Хлябът се накисва в чаша охладен бульон от пилето, изстисква се и се натрошава в купа.

3. Маслото за соса се загрява и в него за 2 мин. се запържва леко лукът, добавят се чесънът и пиперът. Отстранява се от огъня.

4. Смлените орехи, хлябът и лучената смес се пасиратс 1 ч. ч. от пилешкия бульон. Подправя се със сол и пипер на вкус.

5. Филето се накъсва на конци и се смесва със соса.

6. Ореховото олио се загрява с червения пипер и се поръсва върху пилето. Отгоре се разпределят магданозът и орехите.

 
 
Коментарите са изключени за Пиле с орехов сос