Панирани пилешки изненади от Диди

| от |

Както вече стана ясно, обичаме да хапваме вкусно. И да правим експерименти в кухнята. 

Обичаме здравословната храна. До 6 май очакваме вашите вкусотии и кулинарни вълшебства. Сгответе любимото си ястие, снимайте го и качете снимката с рецептата към нея на нашата Фейсбук страница: Chronicle.bg

Време е за една малка изненада от Диди.

10301059_727268420652987_1947295285891872020_n

Тази вкусотия  я  препоръчвам на  всеки,  който  иска  да  направи  впечатление. Без  значение дали ще  ги  поднесете  с  гарнитура или  просто ще  са  прекрасно  допълнение към  чаша  студено  бяло   вино / или бира/. Аз  да  си призная,  малко ме  мързеше,  но  и  в по  – малък  размер  не  бихме им  простили.  Зависи  дали  ще  използвате  като  основно  или  просто  за  мезе.

ПРОДУКТИ

1 1/2 ч.ч. пилешко  месо нарязано  на  кубчета,  или  2  пилеши  пържоли

1 ч.ч. настърган  кашкавал

1  чушка

100  грама  сирене  крема

магданоз,  мащерка

сол,  черен пипер и  къри

1  яйце,  брашно и  галета  за  паниране.  Разбийте  яйцето  с  малко  бира…Панировката  става  невероятна.

Количествата,  които   ви  давам са  приблизителни.  Ако искате  сложете повече  кашкавал  или  добавете обиковенно  натрувено  краве  сирене,  гъби,  царевица  и  т.н. Кремата сирене  обаяе е  важно,  за д  стане  плънката  като  кайма  и   да  задържи  всичко  заедно.

Вземете  двете  пилешки  пържоли  и  ги  задушете   в  малко  зехтин.  Оставете    настрана,  за да  изстинат  напълно  /  в  противен  случай ще  разстопите  кашкавала/. Нарежете  на  ситно.

В  коляма  купа  смесете всичките продукти  –  нарязаната  nа  ситно чушка,  нарязаното  пилешко  месо, настърганият  кашкавал  и  сиренето. Овкусете  с  подправките.  Прибавете ситно  нарязаните  магданоз   и  мащерка. Омесете  всички продукти. С  навлажнени ръце  правите  топчета,  които  се  панират  в  брашно,  яйце  и  галета.  Пържите  в  силно  загрята  мазнина.

Да  ви  е  сладко.  И  наздраве!

10298682_727269717319524_5427108408993896477_n

 
 

Джони Деп се извини за шегата, че е време Тръмп да бъде убит

| от chronicle.bg по БТА |

Актьорът Джони Деп се извини за шегата, че може би е време да бъде убит Доналд Тръмп.

В изявление, разпространено чрез списание „Пийпъл“ Деп каза, че думите са били проява на „лош вкус“, че се е опитал да се пошегува, но не му се е получило, искал е само да разсмее публиката и не е имал лоши намерения.

По време на своя проява на музикалния фестивал в Гластънбъри, Великобритания, звездата от „Карибски пирати“, споменавайки Тръмп, попита откога актьор не е убивал американски президент, имайки предвид убийството на президента Ейбрахам Линкълм, застрелян през 1865 г. от актьора Джон Уилкс Бут.

След това Деп каза, че наистина това отдавна не се е случвало и „може би вече е време“.

Думите му предизвикаха остра критика от страна на привържениците на Тръмп.

Миналия месец актрисата Кaти Грифин също бе разкритикувана, след като се появи нейна снимка, на която тя държи маска, приличаща на окървавената глава на американския президент. Заради това Си Ен Ен уволни Грифин от новогодишното си предаване.

кати грифин, доналд тръмп, глава

 
 

Най-добрите филми за наркотици

| от chronicle.bg |

Какво прави човек, когато иска да добави много екшън към филма си за малко пари? Добавя наркотици.

Днес е Международен ден за борба с употребата и нелегалния трафик на наркотици (ООН) и по този повод сме събрали в галерията ни 15 от най-добрите филми с, за и с участието на наркотиците.

Оказа се, че Холивуд е правил филми за всякакви наркотици – леки наркотици, тежки наркотици, както и за всички, които се занимават с наркотици – дилъри, трафиканти. Има от всичко!

Ще сметнем, че знаете разликата между канабис, марихуана и коз.

 
 

Рецепта за кекс с нектарини

| от Росица Гърджелийска |
Нужни продукти:
За блата:
6 жълтъка
6 белтъка
3 с.л. брашно от тапиока
4 с.л. оризово брашно
1/2 ч.ч. кокосова или кафява захар
ванилия
Останалите съставки:
12 нектарини или праскови
1/2 ч.ч. мед
4 с.л. кокосово масло
1 капачка уиски
По желание:
сладолед

DSCN9024

Начин на приготвяне:
  • В малка тенджерка загрейте меда и кокосовото масло и оставете да ври леко, на не много силен огън докато промени цвета и стане малко по-гъсто. Това онема 3-4 минутки. Добавете уискито към края и махнете от котлона.
  • През това време нарежете плодовете на половина, обелете ги и махнете костилките. Наредете ги в кръгла тава, така че да покриват цялото дъно.
  • Изсипете върху плодовете карамела и пъхнете във фурната на 200 градуса.
  • В купа разбийте жълтъците със захарта до получаване на светла на цвят и гъста смес. Добавете брашната и ванилията и разбъркайте добре.
  • Измийте и подсушете бъркалките на миксера.
  • Разбийте белтъците в чист, сух метален съд до получаване на твърди рогчета.
  • Добавете белтъците към сместа със жълтъците и разбъркайте много бавно и внимателно.
  • Извадете плодовете от фурната и изсипете сместа отгоре.
  • Върнете обратно във фурната на 150 градуса за 45 мин с вентилатор.
  • Извадете и оставете напълно да изстине.
  • Сложете достатъчно голяма чиния върху таватаи бързо обърнете. Внимателно махнете тавата.
  • Поднесете с топка хубав ванилов сладолед и се насладете на ммммм-канията на гостите ви.​

DSCN9014

 
 

Най-смешната жена в Instagram и пародийните снимки на звездите

| от chronicle.bg |

Ако все още не сте в Instagram, имате страхотна причина, за да се присъедините към социалната мрежа. И тя е Селесте Барбър.

35-годишната австралийска комедийна актриса пародира звездите, изваждайки най-известните им снимки и опитвайки се да ги наподобява. Резултатът е смях в най-чиста форма.

Наскоро Барбър дори бе обявена за най-забавната жена в интернет от платформата WhoHaHa, която се опитва да насочи вниманието към смешните жени във виртуалното пространство.

Профилът на Барбър наброява повече от 1,8 милиона последователи, които редовно се смеят на снимките й.

През 2016-а написа статията „Женена съм за мъж, който е по-секси от мен. По-трудно е, отколкото си мислех”, в която разкрива какво е мъжът до теб да получава повече комплименти от теб.

Дори сама признава, че постоянно му натяква, че заради красотата си, получава всичко наготово, докато определя себе си като просто „умна” и „забавна”.

Да, донякъде думите й и целият й образ в Instagram могат да бъдат приемани като поредното феминистично недоразумение, но пък Селесте наистина е дяволски смешна.

Nothing like a night swim. #celestechallengeaccepted #celestebarber #funny #nicolescherzinger @nicolescherzy

Публикация, споделена от Celeste Barber (@celestebarber) на

Подбрахме част от най-добрите й снимки, за да ви докажем. Разгледайте ги в галерията.