Пълнени пилешки пържоли

| от |

Обичаме да хапваме вкусно. И да правим експерименти в кухнята.

Обичаме здравословната храна. Зеленчуците. Салатите. И не чак толкова здравословната. Сладките изкушения. Шоколада. Сладоледа. И месото. Пържоли, скара, барбекю. Морските дарове. Рибата. Картофите. Виното. Кафето. Палачинките…

Нашият апетит за нови вкусотии няма край, така както сме сигурни, че е неизчерпаемо вашето въображение.

Затова продължаваме да очакваме вашите кулинарни вълшебства. Сгответе любимото си ястие, снимайте го и качете снимката с рецептата към нея на нашата Фейсбук страница : Chronicle.bg, на страницата на рубриката във Фейсбук Кулинарни хроники или ни го изпратете на office@chronicle.bg.

A за най-добрите ще има награди от нашите партньори. Така че… готовииииии… старт!

Пълнени пилешки пържоли от Ваня Дянкова

20140502_192545

  • 1 кг пилешки пържоли
  • 300-400 г гъби
  • зелен лук
  • бекон

За марината:

  • прясно мляко
  • зехтин
  • черен пипер
  • зелен лук

Прави се марината от изброените продукти. След като месото престои в хладилника около 2-4 часа, накисното в нея се оформят рулцата. Предварително се запържва бекон, зелен лук и гъби на тиган, след това във всяка пържола се слага от тази плънка, навиват се рулца, нареждат се в тава и – във фурната. Аз ги покрих с фолио, защото бяха по-дебели пилешките пържолки. Пече се около 1 час на 180С.

* Всички продукти са ориентировъчни

 
 
Коментарите са изключени за Пълнени пилешки пържоли