Лодки със спанак и маслини

| от |

Представяме ви рецепта на нашите партньори от списание Меню. Още много кулинарни изкушения от тях на www.menumag.bg

Сандвичите никога не са били просто нещо, най-малкото поради факта, че са кръстени на английски граф. А тези хрупкави лодки с богат вкус и много съставки достойно потвърждават благородническия им произход.

Необходими продукти за 4 порции

2 малки пълнозърнести багети или 1 франзела
2 с. л. зехтин
2 стръка пресен лук, ситно нарязани
300 г спанак, подсушен и нарязан
4 с. л. маслини
250 г фина извара или крем-сирене
50 г пушен кашкавал, настърган
1 домат, нарязан на кубчета
2 с. л. нарязана мента или джоджен
1 ч. л. розов пипер
сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. Багетите се срязват на две по дължина. Вътрешността се издълбава и се натрошава. Издълбаните половинки се напръскват с половината зехтин и се запичат за 10 мин. във фурната на 200° С.
  2. Останалият зехтин се сгорещява и в него се слага лукът, разбърква се 1 мин., прибавят се трохите, разбъркват се и се добавя спанакът. Бърка се, докато завехне. Сместа се разбърква с изварата, маслините, кашкавалът, доматите и ментата. Посолява се на вкус.
  3. Запечените половинки багети се напълват със сместа и отново се слагат за 10 мин. във фурната, за да се зачервят. Сервират се горещи, поръсени със счукан розов пипер.
 
 
Коментарите са изключени за Лодки със спанак и маслини

Повече информация Виж всички