Киш „Лорен“ с шунка и сирена

| от |

Необходими продукти:

За блата:
250 г пресято брашно
125 г масло
1 яйце
сол

За пълнежа:
150 г шунка
100 г кашкавал
70 г синьо сирене
50 мл прясно мляко
150 мл сметана
3 яйца
100 г броколи
пресен лук
магданоз

Начин на приготвяне:
Омесваме тестото за блата и го поставяме за 1 час в хладилник. След като извадим от хладилника, разточваме тестото върху хартия и прехвърляме в подходяща форма. Печем във фурна за около 3 мин. на 200°С.

Изваждаме от фурната и нареждаме шунката, настъргания кашкавал и пресния лук върху тестената основа. Загряваме в тенджера млякото, сиренето и сметаната и разбъркваме до получаване на еднородна смес. Изчакваме леко да се охлади и прибавяме яйцата и броколите.

Наливаме върху тестената основа и печем за около 30-40 мин. на 200°С.

 
 
Коментарите са изключени за Киш „Лорен“ с шунка и сирена