Как в Google избират нови служители (Подсказваме: Не става въпрос за образователната степен)

| от |

Все по често някои специалисти по човешки ресурси изразяват несъгласие с тезата, че образователната степен на един човек е мярка за способността му да бъде изключителен служител. Което не означава, че е безполезно хората да учат.

1

Просто често не е вярно предположението, че ако двама души са изравнени по отношение на възраст, опит в живота и професията си и демографските показатели, но единият е завършил университет, а другият не, то онзи, който има обазователна степен а другият ще бъде по-добър служител.

В едно интервю между Адам Брайънт от New York Times и Лазло Бок, вице-президент „Човешки ресурси” в Google, Бок в дълбочина разяснява характеритиките, които Google търси при наемане за работа. В един момент Бок казва: „Дипломите са безполезни като критерии, както и оценките от изпитите… Открихме, че те не показват нищо.“ Някои хора могат да се справят много добре в колежа, но нещо да не им достига, за да успеят в реалния свят – и обратното. Бок разкрива, че все по-голям дял от хората, наети в Google не разполагат с университетска диплома. Той споделя петте критерия, които в Google използват при оценяването на кандидатите за работа. Удивителен е не само списъкът, но и редът:

 

2

5. Експертност

Бок отбелязва, че с изключение на гаранцията, че хората в техническите отдели могат да използват програмен код, експертността е последният критерий в списъка от общо пет. Те установили, че останалите четири атрибути (които следват) далеч надхвърлят значението на този, когато става дума за прогнозиране на възможностите, от които според Google се нуждаят служители им. Експертите е по-вероятно да не се окажат надеждни. Когато човек се самоопределя като „експерт“ в дадена област, или като притежаващ „богат опит“, има много по-голяма вероятност да защитава сляпо своята гледна точка, когато е поставена под въпрос, отколкото да прояви любопитство … идентичността му е твърде често обсебена от идеята да бъде авторитет, вместо да търси по-добро решение.

4. Чувство за принадлежност

в Google се търсят хора, които да поемат отговорността за решаване на проблеми и развитие на бизнеса – които се чувстват страстта в правенето на нещата да работят. Във времена на ежедневни промени и катаклизми в почти всяка индустрия и област на знанието, огромен недостатък е служителите да са просто пасивни изпълнители на задачи. Бизнесът има нужда от хора, които са вътрешно мотивирани да разберат как да направят нещата по-добре.

3. Смиреност

в същото време Бок отбелязва, че страстта и стремежът към поемане на отговорност трябва да бъдат съчетани със смирение: отвореност към някой друг, който има още по-добра идея, отколкото собствената или повече знания как да се накара нещата да работят. По думите на Бок : „Има нужда от голямо его и малко его в едно и също лице по едно и също време“. Когато някой притежава тези двете качества, още по-добре в съчетание с приветливо отношение, очакване, че другите имат какво да предложат – този човек може да бъде изключително ефективен както индивидуално, така и като член на всеки екип.

google-dublin

2. Лидерство

Бок и колегите му търсят лидерството на всяко ниво. Но не традиционната оценка на това качество, като: “ … а беше ли председател на шахматния клуб ? А вицепрезидент по продажбите? Колко бързо стана такъв?“ Те търсят хора, които могат да се намесят, да повлияят на другите за по-добър резултат, когато това е необходимо, без значение каква е работата или позицията им в компанията.

1. Способността да се учи

Ласло Бок отбелязва, че самата способност за учене – да се възприемат нови неща, за да учи в движение, да се откриват модели в хаотични парчета информация и да се продължи напред – е критерий номер едно за мениджърите по човешки ресурси на Google при подбора на кандидати. Хората които успяват в днешния свят са развили способността да учат новите неща бързо и добре. Това важи не само за компании като Google или LinkedIn или Amazon, компании, които се гордеят със своите нови идеи и нови подходи. Всеки бизнес има нужда от служители, които са любопитни, готови да правят грешки, да излязат на куц крак напред и да задават тъпи въпроси с цел да развиват нови способности и да намират нови решения – така организациите ще преуспяват и растат в бъдеще.

Ari De Geus: „Способността да учите по-бързо от конкурентите ви може да се окаже единственото устойчиво конкурентно предимство.“

Вижтв още:

500 000 долара заплата, не благодаря

Google Лондон – офиса, където можеш да отглеждаш зеленчуци

Новият Google Дъблин събужда всички желания

 
 

Йогата и други здравословни глупости

| от |

Днес е международният ден на йогата. Честито на всички ни! Малко известен факт за йогата е, че е глупост. Да кажеш за йогата, че е наука, е като да наречеш футбола „изкуство“.

За йогата се  твърди, че йогата е духовно учение. Учи как да бъдеш едно със себе си, все едно преди йогата ти и себе си сте били две различни неща. Дори и да няма особен смисъл, звучи добре.

И мелба с боб щеше да звучи добре, ако нямахме концепция и за мелба, и за боб. Има много такива подвеждащи изрази – например, знаете ли, че всяка професия може да звучи обидно, ако я дефинираш чрез град: „Виж го тоя журналист видински“. Всъщност няма нищо обидно – човекът е журналист от Видин, но мисълта ми е, че звучи подвеждащо. Цялата маркетингова стратегия на йогата се гради на такива нищо не значещи изрази. Например: „Йогата води до съюз на тялото, ума и дишането“. Това изречение предполага, че ти щом не практикуваш йога, нямаш съюз между тялото, ума и дишането, което е откровена глупост.

Йогата е набор физически упражнения, кикерчене. Йогата е брейкденс на забавен каданс. Йогата е кардио за хора, които мислят, че като влязат два пъти във фитнеса, ще станат батки.

Само да отбележим, че медитацията е друго. Медитацията е точно това, което твърди, че е.

Йогата е модерно заблуждение от ранга на ГМО. И с ГМО-то случаят е „какво се казва“ срещу „какво всъщност означава това“. Как ви звучи „Не яж портокалите – в тях има аскорбинова киселина“. Страшно е, нали. Тези портокали сигурно са отвратителни! А ако ви кажа, че аскорбиновата киселина е химическото название на витамин С и изречението всъщност е „Не яж портокалите – в тях има витамин С“. Малко неловко стана.

Тук много лесно можем да залитнем по темата за кемтрейлса, хомеопатията и антиваксърите, но няма.

Но, виж, антиоксидантите от друга страна… Антиоксидантите също са прехвалени. Яжте зеленчуци и сте пушка. Желанието да сме чисти, съчетано с мързел и широко сито на критичното ни мислене, често довежда до вършене на глупости. От едната страна на уравнението са антиоксидантите, но от другата може просто да е седи нищо. Имах преподавател в университета, който всеки понеделник не ядеше в продължение на 24 часа. На един изпит ми каза „Гладът е най-добрата храна“. Бих проверил днес докъде е стигнал с тази философия. Все пак „проверката е висша форма на доверие“.

И накрая не искаме да внушим на никого, че йогата е дело на Рогатия – нищо подобно. Както казахме, това е набор от упражнения и когато седиш по цял ден като ваза, започнеш ли да се раздвижваш малко, ще ти стане по-хубаво. За кощунствената комерсиализация говорим. Не давайте да ви продават нови дрехи, преди да се убедите, че не са на царя.

 
 

Рецепта за кекс с нектарини

| от Росица Гърджелийска |
Нужни продукти:
За блата:
6 жълтъка
6 белтъка
3 с.л. брашно от тапиока
4 с.л. оризово брашно
1/2 ч.ч. кокосова или кафява захар
ванилия
Останалите съставки:
12 нектарини или праскови
1/2 ч.ч. мед
4 с.л. кокосово масло
1 капачка уиски
По желание:
сладолед

DSCN9024

Начин на приготвяне:
  • В малка тенджерка загрейте меда и кокосовото масло и оставете да ври леко, на не много силен огън докато промени цвета и стане малко по-гъсто. Това онема 3-4 минутки. Добавете уискито към края и махнете от котлона.
  • През това време нарежете плодовете на половина, обелете ги и махнете костилките. Наредете ги в кръгла тава, така че да покриват цялото дъно.
  • Изсипете върху плодовете карамела и пъхнете във фурната на 200 градуса.
  • В купа разбийте жълтъците със захарта до получаване на светла на цвят и гъста смес. Добавете брашната и ванилията и разбъркайте добре.
  • Измийте и подсушете бъркалките на миксера.
  • Разбийте белтъците в чист, сух метален съд до получаване на твърди рогчета.
  • Добавете белтъците към сместа със жълтъците и разбъркайте много бавно и внимателно.
  • Извадете плодовете от фурната и изсипете сместа отгоре.
  • Върнете обратно във фурната на 150 градуса за 45 мин с вентилатор.
  • Извадете и оставете напълно да изстине.
  • Сложете достатъчно голяма чиния върху таватаи бързо обърнете. Внимателно махнете тавата.
  • Поднесете с топка хубав ванилов сладолед и се насладете на ммммм-канията на гостите ви.​

DSCN9014

 
 

Запознайте се с новите слушалки Beoplay E4

| от chronicle.bg |

Датската луксозна марка Bang&Olufsen разширява портфолиото си с още един продукт – слушалките Beoplay E4.

Те са от ново поколение и разполагат с по-добра функция за изолиране на външния шум (ANC), като блокират звук с до 15 dB по-ниска честота спрямо предишната ANC технология на Beoplay H3. По този начин слушателят трудно би чул дори ако самолет прелети над него.

Благодарение на т.нар. режим на прозрачност (transparency mode) само с един бърз жест пък може едновременно да изключите както шумоизолиращата функция, така и музиката, и да се върнете в обкръжението си.

2017_03_E4_Black_2

Новите Beoplay E4 са с подобрен дизайн. Батерията им е тънка, с полимерна повърхност, която осигурява по-голяма тактилност и издръжливост. Преработен е и дизайнът на устройството за управление на музиката, така че да се постигне по-лесно и интуитивно потребителско преживяване. Слушалките са изработени от лек алуминий, което ги прави изключително здрави и устойчиви на надраскване. В същото време са и изключително леки – общото им тегло е 50g.

Иновативните Beoplay E4 се предлагат в черен цвят и на цена от 249 евро. Очаква се през юли да пристигнат в шоурума на Bang&Olufsen – на ул. „Оборище“ 10 в София.

 
 

Мирдрит: Холивуд му приляга

| от chronicle.bg |

Той е дете на българка и косовски албанец. Името му е традиционно албанско име. Благозвучно е, и означава „добра светлина“. И явно е дошъл с името си, както се казва у нас. Светлина струи от него. От поведението му, от общуването му. Особено силна е, когато той е на сцена.

Едва тригодишен малкият Дити, както го наричат в семейството му, гледа „Властелинът на пръстените“, наизустява фрази от него, повтаря ги, след това започва сам да разиграва малки сцени от филма.

Следващата стъпка е логична – след няколко години казва на майка си, че иска да стане актьор, и че ще е актьор в Холивуд. Майка му, баща му, и по- големият му брат не взимат думите му насериозно. Скоро след това той се запалва по спорта- минава през плуването, леката атлетика, спортната гимнастика, тениса на корт, баскетбола. Родителите му са убедени, че търси себе си в някой от спортовете. Той обаче е дете с характер. И уведомява семейството си, че не е забравил, нито се е отказал от театъра. Настоява.

И през 2013, тринайсетгодишен става част от любителската трупа „театърът на Чарли“ в Пловдив.

IMG_2366

Година по- късно, придружен от майка си, защото е още малолетен попада на интензивен летен театрален тренинг в Созопол, организиран от актьорски школи МОНТФИЗ. Фестивалът вече е утвърден като добър, има даже международна селекция от преподаватели. В Созопол Мирдрит среща следващите си учители- Йордан Славейков и Димитър Касабов, които са ръководители на тренинг по актьорска импровизация. Веднага им правят впечатление желанието, с което той работи, харизмата му, степента на концентрация, и умението да изпълнява театрални задачи. На следващия им тренинг, през зимата на 2014 година той се появява отново придружен от майка си.

Следва дълъг и сериозен разговор между майката, Анастасия, и единия преподавател, Йордан. В този разговор учителят потвърждава първоначалното си мнение- Мирдрит притежава в себе си онази искра талант, която ще му помогне да се реализира, и убеждава майката да не пречи. Този разговор сериозно променя географското положение на семейството. Майката напуска добре платената си работа в сферата на интериорния дизайн, братът Арианит прекъсва образованието си. Всичко това се налага, защото през 2015 Мирдрит се явява на прослушване, печели място в junior course , и е приет да учи актьорство в Guildhall School of Music and Drama. Майка му и брат му се местят в Лондон с него, заради него. И това е само началото.

IMG_0175

През 2016 година в Лондон се организира прослушване на IMTA- International Model and Talent Agency – за млади таланти. По- точно, това е най- голямото прослушване за млади таланти в света. Явяват се над три хиляди и петстотин човека. От тях само двайсет са селектирани за финалния кастинг в Ню Йорк. Мирдрит е сред тях. В семейната история идва ред и на бащата – той е с американска виза и придружава сина си в САЩ. Мирдрит говори отлично майчиния си български език, бащиния си албански, както и англисйки. В Ню Йорк печели няколко медала за отличното си представяне в категориите „Improvisation“ и „Screen test“. Печели и стипендия , давана от кастинг агентката, мениджър, и преподавателка по актьорство за театър и кино Clair Cinett за обучение в Академията й в Лос Анджелис, САЩ.

През февруари 2017, отново с баща си, заминава за САЩ. В Лос Анджелис прави поредна стъпка към сбъдване на детската си мечта- да е актьор в Холивуд. Подписва договор с една от най- големите в света агенции – Momentum. Сериозен интерес към него проявява и New York Filmmaking Academy. Трябва само да има навършени осемнайсет години, да завърши образованието си в Лондон.

Търпение, Мирдрит. Времето минава бързо. Светът на голямото кино те очаква.