Една лесна рецепта с подсказване от Дерони.
Необходими продукти:
Едросмляна Лютеница
20 гр. пресен босилек
4 филийки пълнозърнест хляб
2 скилидки чесън
половин глава лук
Зехтин Екстра вържин
30 гр. зелени обезкостени маслини
Начин на приготвяне:
1) Загрейте фурната на 200 С и поставете филииките. Обръщайте ги до появата на златиста коричка и ги извадете. Оставете ги да изстинат.
2) В тиган загрейте зехтина и поставете ситно нарязания лук. Запържете го до златист цвят.
3) Намалете огъня и добавете 8 супени лъжици едросмляна лютеница Дерони и разбъркайте добре.
4) Прибавете ситно нарязания чесън и босилек и отново разбъркайте докато се получи еднородна смес.
5) Прибавете обезкостените зелени маслини и изключете котлона.
6) Оставете да изстине.
Начин на сервиране:
Намажете хлебчетата със получения сос и гарнирайте с листенце пресен босилек.