Бирата е по-полезна от пъпеша

| от |
В пивото имало повече витамини и антиокиданти, отколкото в някои плодове.

Освен свежест в летните горещини, благодарение на натуралните си съставки, бирата е полезна и за здравето при умерена консумация. Нискоалкохолните естествени напитки като нея съдържат голямо количество витамини и антиоксиданти.

Нивото на тези полезни вещества в пивото дори надвиша това в някои от най-разпространените плодове и зеленчуци (диня, пъпеш, ябълки, моркови). Това бе потвърдено от български учени по време на 7-ата Национална конференция на Българското дружество по хранене и диететика, цитирани от „Флагман“.

Проведено неотдавна изследване доказва, че произведеното у нас пиво е отличен източник на важни нискомолекулярни антиоксиданти като пролин и глутатион.

Пролинът е една от 20-те аминокиселини, изграждащи структурата на белтъчните молекули, незаменима при синтеза на колаген – протеин, отговорен за поддържането на костите и съединителната тъкан. Веществото се синтезира естествено в организма, но може да бъде усвоено и от храна. Глутатионът пък е протеин, който се намира в плодовете и зеленчуците и се синтезира и от човешкото тяло. Заедно с витамин C, глутатионът е основен антиоксидант, унищожаващ вредните вещества, поети от външната среда.

Източник: new7.bg

 
 
Коментарите са изключени за Бирата е по-полезна от пъпеша