Агнешка дроб сърма

| от |

Както вече стана ясно, обичаме да хапваме вкусно. И да правим експерименти в кухнята.

Обичаме здравословната храна. До 6 май очакваме вашите вкусотии и кулинарни вълшебства. Сгответе любимото си ястие, снимайте го и качете снимката с рецептата към нея на нашата Фейсбук страница: Chronicle.bg

Агнешка дроб сърма от Таня Левенова.

10246809_842769622404218_2578685594816280854_n

1 комплект агнешки дреболии се обварват, след което се измиват и нарязват на парченца.
Сварявам ги за 40-50 мин., отцеждам и ги мятам в тиган – запържвам леко, добавям 250 г.гъби, връзка пресен лук и 1 гл. лук. Когато всичко това е запържено добре добавям лапад – нарязан на по-едро -когато се постопи, добавям подправките – пресен джоджен, черен и червен пипер, риган, куркума, сол на вкус и 1 с.л пикантина. Добавям 1 ч. ориз, след като стане „стъклен“ му добавям 1 ч. топла вода. Когато ориза поеме водата го прехвърлям в кален гювеч с капак + 3 ч. топла вода и го поставям във фурна вкл. на 220 градуса с вентилатор. Пече се докато хубаво заври бульона, след което веднага изключвам фурната. След 10-на мин. ястието е готово.

 
 
Коментарите са изключени за Агнешка дроб сърма