Range Rover и Range Rover Sport с подобрения за 2015 г.

| от |

Land Rover обяви редица подобрения за Range Rover и Range Rover Sport, за моделната 2015 година. Сред обновленията в двата всъдехода са иновативната система All-Terrain Progress Control, усъвършенствани 6-цилиндрови бензинови и дизелови двигатели и Head-Up дисплей (HUD).

Системата All-Terrain Progress Control (ATPC) е ново допълнение към тази за задвижване на четирите колела на Range Rover и Range Rover Sport. ATPC позволява на водача да въведе желана скорост в състояние на покой или при съществуваща скорост без никакви ходове на педалите веднага след освобождаване на спирачката. Системата непрекъснато следи и регулира настройките на автомобила, за да оптимизира сцеплението и да поддържа движението независимо от условията.

ATPC намалява натоварването за водача и подобрява проходимостта на Range Rover извън пътя, като поддържа контрол при стръмни склонове, неравни терени и повърхности с лошо сцепление. Тя е особено ценна при трудни условия извън пътя, където е желателно да се поддържа много ниска постоянна скорост.  ATPC работи с предна и задна предавка и може да се задава в диапазона от 1,8 км/ч до 30 км/ч. Системата е налична с версиите на двигатели TDV6, SCV6 и V8 Supercharged при които трансмисията е с бързи и бавни предавки, а Range Rover и Range Rover Sport са първите модели, които включват тази нова технология.

range_rover_2015_range_rover_sport-1

Що се отнася до новостите в двигателната гама на Range Rover и Sport, тя е осезаема при 6-цилиндровите трилитрови агрегати. Оборудвани преди с турбокомпресорна технология с две турбини, версиите на двигателя TDV6 сега включват единичен турбокомпресор със сачмени лагери. Чрез системата LPEGR за рециркулация на изгорелите газови при ниско налягане, двустепенна маслена помпа и нов дизайн на дюзата на инжектора за впръскване на гориво, TDV6 продължава да произвежда 258 к.с. и 600 Нм. Икономията на гориво, обаче, е подобрена с 8.5%, а при Range Rover Sport TDV6 – с 5.7%.

range_rover_2015_range_rover_sport-4

Версиите на Range Rover Sport SDV6 запазват паралелно-секвенциалната турбокомпресорна технология, но промени в калибрирането на детайлите увеличават динамиката на 306 к.с. и 700 Нм, което е увеличение с 14 к.с. и 100 Нм. Резултатът е значително подобрение от 7% при разход от 7 л на 100 км и 185 г/км вредни емисии.

Оборудвани с 3-литров V6 Supercharged двигател, версиите на Range Rover и Range Rover Sport SCV6 продължават да доставят 340 к.с. и 450 Нм, докато икономията на гориво се подобрява с 1,9%.
Head-Up дисплей (HUD) прави своя дебют при Range Rover и Range Rover Sport, като извежда важна информация на предното стъкло. Това позволява на водача да види съответната информация по-бързо без да снема поглед от пътя. HUD данните включват скорост, номер и индикатор за предавка, информация за круиз контрол, инструкции за сателитна навигация и разпознаване на пътните знаци.

range_rover_2015_range_rover_sport-2

И двете версии на Range Rover сега се предлагат с обновена палитра цветове, включително Yulong White. Range Rover Sport се предлага също с привличащия погледа цвят Kaikoura Stone. Фиксирани панорамни покриви с електроуправляеми щори създават допълнително усещане за простор и светлина в луксозните интериори и на двата автомобила.

off-road.bg

 
 

SASA Asian Pub: Преобръща представи!

| от Спонсорирано съдържание |

На 7 декември представите за  ресторант, забавление, вкусна храна и цени буквално ще се преобърнат!

2000 кв. метра площ, 7 метра височина, 700 седящи места, ресторант и бар, обединени от обща сцена, на която постоянно нещо се случва.

Витоша “нахлува” през огромните остъклени витрини, създавайки усещане за полет над града, а огромният аквариум “потапя” посетителите в тайнството на подводния свят.

Най-доброто от 7 световни кухни с превес върху азиатската

Знаковите блюда на Китай, Япония, Тайланд, Монголия и  Сингапур, приготвени специално за SASA Asian Pub от световни шеф-готвачи.
Всички вкусове са адаптирани към българския, като запазват здравословните съставки и начин на обработка, характерни за азиатската кухня. Ястията едновременно засищат и оставят чувство за лекота и прилив на енергия.

В SASA Asian Pub, освен азиатска кухня, се предлагат автентични американски барбекю специалитети, италиански брускети, френски десерти, средиземноморски деликатеси…

Барът е „въоръжен“ със сто различни вида напитки от цял свят, сред които авторски азиатски коктейли и разнообразие от кафе специалитети.

SASA не е просто ресторант, а азиатски пъб, където забавлението е целодневно и гарантирано.

На сцената, обединяваща ресторанта с бара и кафето, се редува жива музика с DJ сетове и шоу програми.

В SASA Asian Pub денят започва със сутрешно кафе, преминава в обяд с колеги, неусетно се удължава до следобеден коктейл или десерт, за да да стигне до вечеря с приятели и танци до късните часове с питие в ръка.

SASA Asian Pub е целодневно заведение, където независимо сам или с компания, всеки се чувства на мястото си.

SASA Asian Pub преобръща представите за ресторант!

Не на последно място SASA Asian Pub ще преобрне и представите за достъпност.

“Преживяването”, наречено SASA Asian Pub е напълно възможно да се превърне в ежедневие, без това да обърка месечния бюджет.

Достъпността е в основата на концепцията на веригата, за да може иновативната идея на SASA Asian Pub да бъде възприета от най-широк кръг хора и да се превърне в начин на живот.

Sasa Asian Pub в Парадайз център отваря на 7-ми декември.
Заповядайте да ви се представим!

 
 

„Смъртоносен улов“ се завръща по Discovery Channel

| от chronicle.bg |

Популярната поредица на Discovery Channel – „Смъртоносен улов“ – се завръща с нови истории. Новият 15-и сезон на отличената с награда „Еми“ продукция е озаглавен „Дънджън Коув“, и можем да гледаме премиерата му на 13-и декември, вторник, от 20:00 ч.

Новите серии представят живота в Нюпорт, Орегон – едно от последните рибарски селища на ръба на опасното „Гробище на Пасифика“, разпростиращо се от Орегон до Британска Колумбия. Тук поколения ловци на раци и техните семейства рискуват всичко, за да изтръгнат прехраната си от морето. Хиляди плавателни съдове и животи са били изгубени в битка с морето, което го определя като мястото за най-смъртоносен комерсиален риболов в света. Орегонското крайбрежие гъмжи с морски обитатели, но и изненадва с лабиринт от плитчини и подводни течения.

Discovery Channel

„Смъртоносен улов: Дънджън Коув“ се качва на борда на корабите, които навигират сред бурните вълни и непредсказуеми условия в този участък на океана. Но какво означава това за онези, които остават на сушата? Поредицата показва живота на семействата, много от които живеят на това място от поколения. Всяка година има рибари, изгубени в коварните води, но семействата в Нюпорт понасят мъката, борейки се да запазят живо наследството на своя град.

Discovery Channel

Голяма част от героите, които ще видим в новия сезон, идват именно от семейства, в които поколения наред риболовът е служил за прехрана на фамилията и се е превърнал в традиция. Именно такава е историята на семейството на капитан Мики Редерфорд. Подобно на стотици рибари, Мики прави своите първи стъпки в занаята още като дете. Едва на 6 години той се сблъсква с рибарството, а на 21 вече управлява собствена лодка. 4 години след като напуска семейния бизнес поради несъгласия с баща си, Кени Рипка размисля и се връща обратно с ясната цел да докаже, че притежава необходимите качества, за да бъде част от семейния бизнес.

Ще успее ли новото поколение капитани да овладее морето въпреки проблемите, разяждащи флота му? Ще успеят ли героите на поредицата да съберат куража, който се изисква, за да станат легенди? Предстои да видим в новите епизоди.

 
 

Gipsy King: Кралският S-Class от Vilner

| от chronicle.bg |

Това, което виждате на снимките, е един от най-новите проекти на Art Studio Vilner. Автомобилът е топ изпълнението на Mercedes-Benz S-Class, като изключим S 65 AMG и Maybach, който реално е позициониран, като отделен модел.

Клиентът е избрал мощният 585 к.с. S-Class, с топ оборудване, но каталогът с опции на Mercedes-Benz така и не е успял да отговори напълно на желанията му за интериор, дори в секциите с AMG и Designo предложения. Това насочва ’The King’ – ще го наречем така, защото ни помоли да запазим името му в тайна -, към Art Studio Vilner.

мерцедес, кола

Фина черна кожа и алкантара, ромбоидно-квадратен десен, изразен чрез бели, контрастни шевове. Vilner изпълняват дори стелките от кожа с квадратна графика, като същият десен е повторен и от двете страници на таблото с алкантарата, които през повечето време остават скрити от затворените предни врати. Пресичащите се бели шевове вървят през централните области на седалките, отстрани на централния тунел, както и по тавана на автомобила. Кората на капака на багажника също е получила фино отношение, алкантара и бели шевове в квадратни графики.

мерцедес, кола

Секции от алкантара и фина кожа „Напа“ правят волана едновременно приятен за окото и на допир. Алкантара покрива гърба на вътрешното огледало, гърбовете на подглавниците и всички оригинално оставени голи пластмасови елементи в интериора. Тя присъства и на тавана, както покрива дори отварящото се „яйце“, което помещава бутоните за набиране на телефонни номера.

мерцедес, кола

2015 Mercedes-Benz S 63 AMG, 5461 куб. см, V8, 585 к.с., 900 Нм, 7 ст. автоматична, задно задвижване, 2045 кг.

 
 

Опитайте вкусове от четирите краища на света

| от chronicle.bg |

Празниците и добрата храна събират хора около масата. Именно затова в навечерието на коледните празници, ИКЕА предлага на посетителите си да опитат традиционни храни от Ирак, Непал, Сърбия и Ливан. На 10 декември Мулти Култи колектив гостува в магазина със специално кулинарно шоу.

Участници в събитието са четирима готвачи – емблематични представители на софийската гастрономична сцена, които ще представят кулинарното богатство на родните си страни.

Кулинарни умения ще демонстрира Фреди Бениамин от знаменития ресторант Ашурбанипал, който ще покаже магията на традиционната иракска кухня с топлото предястие самбусак – малки банички с вегетариански пълнеж, поднесени с ароматен черен чай.

Носителят на медал от прочутия конкурс „Скариада” в Лесковац – Майстор Даци от ресторант „Котилото“, ще демонстрира умения в приготвяне на традиционната сръбска скара, която ще допълни с любимата си разрядка урбанес.

Ливанецът с френско сладкарско образование Хани Таук от сладкарница Карамел.бг, ще демонстрира как се правят най-добрите в България хрупкави френски кроасани.

Главният шеф-готвач на ресторант Гуркха Гунджа Б. Чокхал ще ни пренесе в Непал с вкусна зеленчуковата хангама – парченца от ситно нарязани и запържени в дълбок тиган зеленчуци, овкусени с ароматни индийски подправки.