Новата украинска WEUA бойкотира руските социални мрежи

| от | |

Украинските разработчици планират да пуснат след 10 дни националната социална украинска мрежа WEUA, която: „Ще трябва да изглежда почти като Facebook – ресурса на Марк Цукерберг, само че ще е в друга цветова гама“.

cbb7d7e599602a59b7641b506defbe7e

При украинския аналог: „Версията ще бъде не синьо-сива, а черно-зелена“. Освен това , авторите на проекта предлагат да бойкотират руските социални мрежи „ВКонтакте“ и „Одноклассники“.

-ZdT_LUmcrM
На присъединилите се към бойкота, се предлага да публикуват на своите действащи страници „ВКонтакте“ и „Одноклассники“, фотография с текст „Бойкот ВК“ и „Бойкот Одноклассники“, а след пускането на WEUA да изтрият акаунтите си завинаги, съобщи източника AIN.
В описанието на новата социална мрежа, същия източник посочва предимствата на новата навигация – разработчиците са заимствалимного елементи именно от „ВКонтакте“ , както и от „Facebook“. „Тоест, това, заради което повечето ползватели не могат да напуснат социалната мрежа ВКонтакте, например удобния музикален интерфейс и музикален портал – ще ги има и тук“- утвърждават от AIN.

Предполага се, че след пускането на новата социална мрежа, за Украина ще остане възможноста допълнително да разработи и собствена независима търсачка. Чак след това ще може да се говори за собствен Украински цифров суверенитет.

Към момента, дори с предоставения тестов акаунт (при написването на тези редове), WEUA все още не беше достъпна.

Ето снимки на екрана от моя личен акаунт.

weua

Малко статистика: ВКонтакте – VK.com (има по данни за януари 2014 г.) ежедневна ползвателска аудитория в рамките на 60 милиона човека. Повече ли е, или пък е точно колкото популярната Instagram?

test3

По отношение на „Одноклассники“ – там са горе-долу към 56 милиона ползватели.
В инфографиката може да видите и останалите провайдери.

 

 
 

Drake е най-популярният изпълнител в Spotify за 2016 г.

| от chronicle.bg, БТА |

Drake е най-стриймваният изпълнител в Spotify за 2016 г., съобщи АP.

Канадският рапър е стриймван 4,7 милиарда пъти. Той може да се похвали с най-популярния албум – „Views“, стриймван 2,45 милиарда пъти, и най-популярната песен – „One Dance“, стриймвана 980 милиона пъти.

В челната петица са Justin Bieber, Rihanna, 21 Pilots и Kanye West.

Най-стриймваните албуми след „Views“ са „Purpose“ на Bieber, ‘Anti“ на Rihanna, „Blurryface“ на 21 Pilots, „Beauty Behind the Madness“ на Weekend.

При песните на второ място след „One Dance“ е „I Took a Pill in Ibiza – Seeb Remix“ на Майк Поснър, следван от „Don’t Let Me Down“ на Chainsmokers, „Work“ на Rihanna и Drake, и „Cheap Thrills“ на Сия.

Зейн от One Direction, който тази година издаде самостоятелен албум, е изпълнителят с най-впечатляващ пробив.

Drake е и най-стриймваният изпълнител в историята на Spotify с общо 8,7 милиарда слушания.

 
 

Общото между Бритни Спиърс, Нели Фуртадо и Луси Лиу

| от chronicle.bg |

Днес Бритни Спиърс, Нели Фуртадо и Луси Лиу имат рожден ден!

Известните девойки стават съответно на 35, 38 и 48. По този повод направихме галерия с техни снимки – да им се порадваме отстрани в случай, че не са ни поканили на купона довечера.

Родените на 2 декември са общителни, оригинални и спонтанни  хора с младежки дух, артистичен темпе­ра­мент и богато въображение. Те също така са възприемчиви, деликатни и амбициозни, с енергичен ха­рактер и темперамент.

 
 

20 филма, които излизат през декември

| от chronicle.bg, по msn.com |

Е го къде е декември!

Дойде отпускарски сезон номер две. Не е задължително, разбира се, но е много приятно човек да отиде на кино. Всеки, обаче, е седял с тъп поглед пред касите на киното, чудейки се кой постер му харесва най-много, докато зад него се образува опашка, които го ругаят, вместо да си изберат филм преди да е дошъл техният ред.

Представяме ви 20 филма, които дебютират през последния месец на 2016 година. Някои от тях ще бъдат прожектирани и в България. С другите ние не знаем как ще се справите.

 
 

Ери де Лука спечели антинаградата за най-лошо описание на секс

| от chronicle.bg, БТА |

Известният италианският писател Ери де Лука добави съмнително отличие към колекцията си с награди – приза за най-лошо описание на секс в литературно произведение, съобщи АP.

Романът, който донесе на Де Лука наградата, е „Денят преди щастието“. В него се разказва историята на един неаполитански сирак след Втората световна война.

Членовете на журито казаха, че решаващо за присъждането на наградата е било описанието на двама любовници „като балерини, носещи се на палци“. Те допълниха, че победата на Де Лука „напомня, че дори във времето на Брекзит няма граници за лошото описание на секс“.

Ери де Лука е 24-ият лауреат на антинаградата. Тя се присъжда от сп. Literary Review от 1993 г., за да отличи „грубото, безвкусно и често небрежно“ описание на секса в съвременните романи и така да обезкуражи тази практика.

Сред досегашните й лауреати са Норман Мейлър, Том Улф, Себастиан Фолкс. Покойният Джон Ъпдайк е единственият писател, удостоен с „награда за цялостни постижения“.

Наградата не обхваща порнографски романи.