Безплатна конференция за визуални ефекти, архитектура и програмиране

| от |

За четвърта поредна година Хаос Груп организира конференцията „CG2 Code for Art“, на която ще бъдат представени световни иновации в областта на компютърната графика. Насочена към разработчици и дизайнери, конференцията има за цел да популяризира компютърната графика в България и да извади на преден план достиженията на българите в тази индустрия.

Конференцията ще бъде организирана в три направления – визуални ефекти, архитектура и програмиране. В рамките на три дни дизайнери, 3D артисти и разработчици ще научат как новите достижения в разработването на софтуер и хардуер правят възможно рекордно бързото създаване на невероятно реалистични компютърни изображения. 

Една от многото интересни теми е свързана с разработката, която Хаос Груп прави с екип учени за преодоляване на едно от най-големите предизвикателства в компютърната графика – създаването на дигитални хора. Посетителите на конференцияа ще имат възможност да видят как се преодолява така наречената “uncanny valley” и защо тези изследвания ще бъдат основополагащи в индустрията за визуални ефекти.

„От архитектура до продуктов дизайн, от кино до реклама, все повече индустрии разчитат на 3D изображения, за да комуникират посланията си по-успешно и по-впечатляващо. България има принос към развитието на сектора за триизмерна визуализация – българи работят във водещи световни студиа за архитектурна визуализация и специални ефекти в киното. Затова ние от Хаос Груп, компанията разработваща най-известния в света софтуер за рендъринг на 3D изображения – V-Ray, организираме за четвърта поредна година конференцията CG2 Code for Art, целяща да събере на едно място всички млади 3D таланти,“ каза Петър Митев, изпълнителен директор на Хаос Груп.

Конференцията „CG2 Code for Art“ ще се проведе на 18-ти, 19-ти и 25-ти октомври в Интер Експо Център, зала „Витоша“. Всички, които желаят да я посетят, могат да се регистрират безплатно наhttp://cg2.chaosgroup.com/conf2014/#register.

 
 

Имат ли значение килограмите за външния вид?

| от chronicle.bg |

Когато стане дума за отслабване, повече хора разчитат на кантара да измерва резултатите им. Но тази майка и фитнес блогър доказва в Instagram профила си, че килограмите са просто цифра.

Ейдриън Осун споделя с последователите си „преди и след“ снимки на нейната драматична трансформация, която се случва благодарение на вдигане на тежести и пост. Въпреки огромната разлика в тялото й, Ейдриън губи точно 1 килограм.

„Кантарът не мери мазнините и мускулите, а показва общото тегло“, пише тя.

Тя топи мазнини и трупа мускули, а резултатите, които постига са супер впечатляващи. Разлика в теглото: точно един килограм. Може да я следвате в Instagram профила й тук.

А в галерията погледнете за каква разлика става въпрос.

 

 
 

Range Rover Velar: тийзър преди официалната премиера

| от chronicle.bg |

През 1970г. Land Rover пуска на пазара луксозния SUV Range Rover. Почти половин век по-късно, предстои да видим четвъртия член на семейството на Range Rover – Velar, който ще бъде представен официално на 1 март 2017 г.

Елегантна опростеност, визуално редуциращ подход и новаторски технологии за потребителите са отличителните черти на новия Range Rover Velar.

Името на Velar произхожда от първите прототипи на Range Rover от 60-те години на миналия век: пионерите в сферата на луксозните SUV автомобили.

rrnewrrfamilylinedrawingteaseimage220217-resize-1024x293

Когато разработващите инженери искали да скрият истинската идентичност на 26-те модела Range Rover преди серийното производство, те избрали името Velar, произхождащо от латинското “velare”, което означава „забулвам, покривам“.

Пълната инфорация за Range Rover Velar ще бъде обявена на 1 март 2017 г.

 
 

Какво става, когато свалиш 50 килограма

| от chronicle.bg |

Да свалиш килограми не е никак лесно. Да успееш да смъкнеш 50 кг е истинско постижение. Преди да тръгнете на дългото пътешествие към красивото тяло обаче, трябва да знаете какво правите – увиснала кожа и различни здравословни проблеми са само част от рисковете, за които е добре да бъдете подготвени. Независимо дали искате да свалите 10 килограма или 100, трябва да сте наясно, че това ще промени целия ви живот.

Предлагаме ви историите на няколко жени пред „Today“. Те са свалили много килограми и разказват за нещата, които биха предпочели да знаеха, преди да започнат.

 
 

H&M промотира албум на поп сензацията Зара Ларсон с нова колекция

| от Спонсорирано съдържание |

H&M започна колаборация с поп звездата Зара Ларсон по случай първия й албум. Зара е сред 30-те най-влиятелни тийнейджъри в света според класацията на списание Time.

H&M ще промотира предстоящото излизане на албума “So Good” на дигиталните екрани във всички магазини на марката по света от днес до официалното му представяне на 17 март. Онлайн клиентите на H&M имат възможността да запазят предварително албума на hm.com, което ще гарантира автоматичното му добавяне в Spotify профилите на почитателите на Зара Ларсон в деня на световната премиера.

„Изключително щастлива съм, че ще осъществим този проект заедно с H&M. Винаги съм била сред почитателите на марката, защото тя е точно толкова забавна и привлекателна, колкото и достъпна за младите момичета, а това са основни неща за мен. Също така, екипът е толкова приятен за работа, че нямам търпение да споделя какво успяхме да сътворим заедно!”

Колаборацията също включва ексклузивна капсулна колекция, разработена в колаборация между Зара Ларсон и дизайнерския екип на H&M. Колекцията е отражение на личния стил на звездата – съчетава успешно елементи от стрийт облеклото с препратки към сценичните й костюми.

Капсулната колекция Zara Larsson><H&M ще откриете в избрани магазини и онлайн от 18 май. В България ще я откриете в магазин H&M на бул. Витоша 6, както и онлайн.