Ако си беден на 35 години, си го заслужил

| от |

Беден си, защото: си късоглед за възможностите, които ти се предлагат и подценяваш, тези които получаваш, не разбираш и не реагираш достатъчно бързо. Това казва Джак Ma, китаецът, които има 25 милиарда долара.

siromashiq

Джак Ма:

„Преди да основа Alibaba, поканих 24 приятели у нас, за да обсъдим бизнеса. След 2 часа дискусия те все още бяха объркани – аз трябва да кажа, че тогава, може би, не бях ясен. Резултатът: 23 от 24 души в стаята ми казаха да се откажа и то поради няколко причини, като: не знаеш нищо за интернет и по-важното, нямаш начален капитал за това и т.н., и т.н..

Имаше само един приятел (който тогава работеше в банка), който ми каза: „Ако искаш да направиш това, тогава опитай. Ако нещата не се развият така, както очакваш, винаги можеш да се откажеш  преди да си го  направил.“ Цяла вечер си мислех какво ми казаха и на следващата сутрин, реших, че все пак ще го направя, въпреки че всички са против идеята.

Когато за първи път започнах Alibaba, веднага се натъкнах на силна съпротива от семейството и приятелите. Поглеждайки назад, аз осъзнах, че най-голямата движеща сила за мен не е моето доверие в интернет и потенциала, който имам, а по-скоро ставаше дума за това, че „Независимо от това, което направи човек, самото преживяване е форма за успех. „Трябва да продължите да се опитвате и ако тогава не успеете, винаги може да се откажете от това, което сте направили“.

Хората губят в живота си поради 4 причини:

1. късогледи са за шансовете, които им се предлагат
2. подценяват шансовете, които получават
3. липса на разбиране
4. не реагират достатъчно бързо

Беден си, защото нямаш амбиции.


Джак Ма е основател на Alibaba, това е най-голямата компания за електронна търговия в Китай и далеч по-голяма, отколкото подобни компании в Съединените щати. През 2013 г. общият обем на операциите на базара Taobao на Alibaba, както и търговския сайт, наречен Tmall, възлиза на 240 млрд. долара, съобщи източник, запознат със ситуацията. Това съответства на трикратния обем на сделките в Ebay и повече от двукратния обем на Amazon. Alipay, платформата за плащане на Alibaba, е осъщестивила през 2013 г. три пъти повече плащания отколкото PayPal.

Ма разполага с нетно богатство от около 25 млрд. долара след IPO-то през изминалата седмица. Така Ма стана най-богатият човек в Китай, като до момента ранглистата дълго време бе доминирана от магнати в сектора на недвижимите имоти.

 

 
 

Почина майстер Емон от Game of Thrones

| от chronicle.bg, по BBC |

На 93-годишна възраст почина британският актьор Питър Воън. Последната му известна роля е тази на майстер Емон в култовия сериал на HBO Game of Thrones.

Той е носител на БАФТА за най-добър актьор в главна роля.

Агентът му Сали Лонг-Инес обяви: „Потвърждавам това, че за голямо съжаление Питър Воън си отиде в около 10.30 ч. тази сутрин. Той почина в мир, заобиколен от семейството си“.

 
 

Мексиканската Доби покани целия свят на рождения си ден

| от chronicle.bg |

Спомняте ли си рождения ден на Доби от „Дружба” през 2011 година, на който всички бяхме поканени (погрешка) с призив да носим салфетки? Е, и Мексико се сдоби със своята Доби. По тази причина в мексикански град беше осигурено засилено полицейско присъствие, след като 1.2 милиона души потвърдиха присъствието си на партито.

Поканата включва видео, на което бащата на момичето казва, че „всички са добре дошли” на партито, в което е се изявяват местни банди. Въпреки че мъжът е искал да покани приятели и съседи, събитието е било публично, съответно – всеки човек по света може да се чувства поканен. Мъжът обаче заяви, че все пак не би върнал никого.

Видеото показва Крестенцио Ибара, застанал до дъщеря си Руби и съпругата си Анаелда Гарсия.

„Здравейте, как сте? Каним ви на този 26 декември на 15-ия рожден ден на дъщеря ни Руби Ибара Гарсия”, казва той. След това изброява трите групи, които ще свирят на събитието, което ще бъде придружено и от конна надпревара. Победителят е спечели 10 000 песос (490 долара). Клипът завършва с уточнението, че всички са поканени.

15-ият рожден ден на момичето е голямо събитие в Мексико, защото отбелязва превръщането на детето в жена.  Не е необичайно то да бъде съпроводено с голямо шумно парти. Не е ясно обаче защо точно това парти става вайръл и е споделено над 800 000 пъти.

След като разбрал колко е голям интересът към рождения ден на дъщеря му, Ибара се почувствал натъжен за два дни, но днес със семейството му са се примирили с идеята.

Вижте част от шегите, които се появиха по темата:

доби руби гарсия
Руби и семейството й в компанията на Кардашияните.

доби руби гарсия
А вие готови ли сте за рождения ден на Руби?

доби руби гарсия
Качете се на влакчето с гости за рождения ден.

 
 

София Вергара – съдена от ембрионите си

| от chronicle.bg |

Звездата от „Модерно семейство“ София Вергара е съдена от…два замразени ембриона, които е заплодила заедно с бившия си партньор. 

Зародишите, наречени Ема и Исабела, са вписани в документите по съдебното дело.

Вергара се раздели с Ник Лоб през 2014 година, след като той вече веднъж се опита безуспешно да я съди за попечителството над ембрионите. Според новото дело обаче самите ембриони са били лишени от наследството, което им се полага според тръста, основан на тяхно име, защото Вергара отказва да им позволи да се развият и да бъдат родени, както първоначално е предвидено. Тръстът е създаден за тях в Луизиана, въпреки че ембрионите се намират в Калифорния. Лузиана е „пролайф“ щат и според законите му оплодена яйцеклетка е виждана като „юридическо лице“. В документите по делото фигурират имената на оплодените яйцеклетки, но не и на самия Лоб. Делото иска попечителството на зародишите да бъде дадено на Ник Лоб, който да им осигури раждане и живот.

София Вергара и Лоб преминаха пред инвитро процедура през 2013 година. Договорът, подписан от двамата тогава, постановява, че никой от тях не може да прави каквото и да е с ембрионите без съгласието на другия.

Адвокатите на Вергара подчертават, че тук дори не става дума за ембриони, а за оплодени яйцеклетки и единствената причина да бъде заведено делото е, за да намери как Ник Лоб да свързва името си с това на Вергара.

 
 

Джиджи Хадид стана модел на годината

| от chronicle.bg |

Джиджи Хадид бе коронясана като международен модел на годината, а „Александър Маккуин“ бе обявен за най-добър британски моден лейбъл на церемонията за Британските модни награди за 2016 г.

Топ дизайнери, модели и знаменитости не се уплашиха от студеното време в Лондон и минаха по червения килим пред „Ройъл Албърт хол“ за церемонията.

21-годишната Джиджи Хадид победи в надпревара с по-малката си сестра Бела, Кендъл Дженър, Адуа Абоа и Линейзи Монтеро за топ отличието за модел.

„Александър Маккуин“ спечели съревнованието за най-добър британски лейбъл, а „Гучи“ получи наградите за лидер в международния бизнес и за международен дизайнер на аксесоари.