Рецепта за влюбено баунти

| от Росица Гърджелийска |

На 14 февруари мнозина празнуват Деня на влюбените. Ако сте сред тях и искате да направите нещо специално за празника, Росица Гърджелийска ви предлага чудна рецепта за ягодови кокоски, които да ви накарат да се чувствате добре, независимо дали сте щастливо влюбени или щастливо разлюбени.

Росица работи във филмовата индустрия, но обича да готви и да пътува. Живее няколко години във Великобритания, преди да се завърне в България. Обича да посещава интересни места по света. В блога на Роси www.primalyum.co.uk може да намерите рецепти за интересна и здравословна храна, както и истории за пътешествия.

Ето и нужните продукти:

2 1/2 ч.ч. кокосови стърготини, едри

60 гр ягодов чипс (дехидратирани ягоди)
3 с.л. мед
1/2 кенче кокосова вода – само кремът отгоре (важно е съдържанието на кенчето да е само кокос и вода, без добавени гуми)

за шоколада:

5 с.л. какаова паста
2 с.л. какаово масло
1 с.л. кокосово масло
3 с.л. мед
1/2 кенче кокосова вода – отново само кремът отгоре
ванилия

суров шам фастък за декорация

баунти роси

Начин на приготвяне:

Първо разтопете кокосовия крем и меда и ги смесете с кокосовите стърготини.

Стрийте ягодите на прах и добавете и тях към стърготините. Смесете добре и опитайте на вкус. Ако трябва, добавете още мед. Разпределете тази смес в силиконова форма за лед или бонбони и оставете във фризера.

В малка тенджерка сложете всички съставки за шоколада и загрейте бавно, докато бъркате. Опитайте на вкус дали е нужно да се добавя нещо друго и когато се сгъсти махнете от котлона.

Извадете бонбоните от формата, овъргаляйте ги едно по едно в шоколада и ги поставете върху алуминиево фолио. Охладете поне 1 час, преди да впечатлите гостите с поредната си креативна идея.

баунти роси

 
 
Коментарите са изключени за Рецепта за влюбено баунти