Звездните сватби на 2014 г. (част I)

| от |

През изминалата година много известни двойки най-накрая решиха да узаконят връзките си. Предлагаме ви в края на 2014 г. да си припомним най – звездните от тях:

Джордж Клуни и Амал Аламудин
Сватбата на Джордж Клуни и Амал Аламудин беше едно от най-горещите светски събития на 2014 година, но подробностите около нея останаха обвити в тайнственост – досега.
Клуни и Аламудин размениха брачните си обети на частна церемония на 27 септември в 7-звездния хотел „Аман“ на Канале Гранде, Венеция, пред близо 100 гости. Сред присъстващите бяха Мат Деймън, Боно, Синди Крофорд, Бил Мъри, Емили Блънт и главната редакторка на Vogue Ана Уинтър.
На сватбения прием Джордж Клуни и Амал Аламудин са изтанцували първия си танц като семейна двойка на песента Why Shouldn’t I? на Коул Портър. Гостите им са получили за спомен айподи с песни, подбрани от младоженците.
Булката грееше в тоалет на Оскар де ла Рента, а младоженецът бе в костюм на Джорджо Армани.
В понеделник, 29 септември, Клуни и Аламудин сключиха граждански брак в кметството на Венеция. Церемонията беше ръководена от бившия градоначалник на Рим и приятел на холивудската звезда Валтер Велтрони.
За да отразят това събитие се събраха много журналисти и фотографи от цял свят. Някои издания дори определиха сватбата на Джордж и Амал като сватба на десетилетието.

george-clooney

Брад Пит и Анджелина Джоли
Cлед 7 години съвместен живот и 6 деца Брад Пит и Анджелина Джоли най-после се ожениха. Двамата си казаха “да” на 23 август, на тайна церемония в имението им във Франция “Шато Миравал”. Врекоха се един в друг в малкия параклис на двора. Поканените са били само семействата и най-близките им приятели.
Булката е била придружавана до олтара от двете осиновени момчета – Мадокс и Пакс. Семейството има още едно осиновено дете – Захара, както и 3 свои – Шайло и близнаците Вивиан и Нокс, които са хвърляли цветя и са носили пръстените. На снимките Анджелина, вярна на стила си, е облечена в много семпла бяла рокля. Джоли е с було – цялото в картини на децата й, а букетът, който държи, е направен само от бели орхидеи и се спуска към земята. Той е единственият по-пищен акцент във визията на актрисата.
Брад Пит е с изчистен костюм и вратовръзка. За да не се шуми около събитието, Джоли и Пит решават то да се състои по времето, когато се раздават наградите “Еми” в Лос Анджелис.

abdjelina i brat pit

Кание Уест и Ким Кардашиян

Кание Уест и Ким Кардашиян сключиха брак на пищна церемония в средновековната крепост Белведере във Флоренция. Двамата си казаха „да“ и си дадоха обет за „вечна любов“, застанали до 10-метрова стена от бели рози и божури на на стойност €100 000, осигурени от най-стария магазин за цветя на Флоренция Fiori Della Signoria и в присъствието на 600 отбрани гости – сред които обаче липсваха приятелите на Кание – Джей Зи и Бионсе, както и брата на Ким – Роб.
Младото семейство нае за сватбата Крепостта Белведере и прочутата Градина Боболи за €300 000. Тя е построена през 1590 г. по проект на Дон Джовани ди Медичи и предлага великолепна панорамна гледка към Флоренция и долината на река Арно и околните хълмове на Тоскана. Кметът на Флоренция каза, че с тези пари той ще реставрира някои от шедьоврите в галерията „Уфици“.
Ким бе избрала сдържан силует на морска сирена с дантелена рокля на Givenchy – ефирна прозрачна рокля без гръб с дантелени орнаменти по ръкавите и пристегната в кръста, за да подчертае фигурата. Воалът с катедрална дължина перфектно оформяше фееричния имидж на булката. Косата й бе оставена пусната свободно, а гримът твърде оскъден и непретенциозен. Кание бе облечен също в костюм на Givenchy – черен и също толкова непретенциозен.

kim-kiss

Джесика Симпсън и Ерик Джонсън

Поп и кънтри звездата Джесика Симпсън и футболната легенда Ерик Джонсън официално сключиха брак на 4 юли на пищна церемония в Санта Барбара, Калифорния.

Двамата се срещат през 2010 и оттогава живеят заедно, като твърдяха, че не искали официален брак. Но сега те споделят пред списание People, че за първи път в живота си се чувстват наистина щастливи. Преди това Джесика имаше два брака с кънтри певеца Ник Лейчи и след това с куотърбека на „Далас Каубойс“ Тони Ромо.
Сватбеното тържество се състоя в луксозното имение-хотел San Ysidro Ranch в Санта Барбара, като кумове им били Джесика Алба и съпруга й Кеш Уорън, а двете им деца – дъщерята Максуел на 2 години и синът Ейс били сътоветно шаферка и носителят на пръстена.
На сватбеното тържество присъствали 200 души, като кувертът на всеки от тях струвал по $749. На една от снимките от тържеството над лицето й е спуснат дълъг бял воал. Макар и все още да няма публикувани снимки в цял ръст, британското списание „Грация“ разполага със скица на булчинската рокля на Джесика. Роклята е без презрамки, изработена е от тюл и е в цвят шампанско. „Цялата рокля е с ъс златни бродерии и е много величествена“, казва Каролина Ерера, като споделя, че е добавила и една синя панделка, „защото това носи късмет“.

JESSICA-SIMPSON

Оливия Палермо и Йоханес Хюбъл
На 27 юни в сградата на кметството в Манхатън се проведе тайната сватбена церемония между Оливия Палермо и Йоханес Хюбъл. Церемонията продължи само час, а като гости присъстваха само приятелят на младоженеца Ulli Zauberlih и родителите на булката.
„Ние наистина искахме да се запазим този хубав и щастлив ден в тайна. Прекарахме деня със семейството си и двама близки приятели.“ разказа хубавицата.
Що се отнася до сватбената рокля – Оливия избра да облече пола с висока цепка на Carolina Herrera, която комбинира с бял пуловер от кашмир и сини обувки от Manolo Blahnik. Младоженецът също носеше бял костюм, а вратовръзката и кърпичка бяха в перфектна хармония със сините обувки на Оливия.

oliviq

inlife.bg

 
 
Коментарите са изключени за Звездните сватби на 2014 г. (част I)