Журналисти бяха нападнати при заснемане на репортаж в Самоков

| от chronicle.bg |

Журналисти бяха нападнати и пребити в Самоков. Екип на Нова телевизия е отишъл в града, за да снима един от кандидатите за общински съветници, сред които Трайчо Василев, по пряков Пиже. Той беше човекът, заснет от екип на телевизията, как организира частното енерго в ромската махала в Самоков. Той е в кандидат от листата на ДПС

Репортерката Надя Ганчева и оператор са опитали да влязат в ромската махала на града, където Василев. Като резултат Ганчева е била блъскана, операторът получил няколко удара с юмрук в лицето, шофьорът е със спукана скула и охлузвания. Камерата и колата на Нова телевизия са счупени, съобщиха от медиата.

„Агресията беше провокирана първоначално от кандидата за общински съветник – Трайчо Василев, а след неговата реакция, десетки роми атакуваха екипа ни. Колегите са успели да пуснат камерата и да заснемат част от побоя. За щастие екипът ни не е пострадал сериозно, защото се е изнесъл бързо от ромската махала“, разказа Надя Ганчева.

Лидерът на ДПС Лютви Местан осъди нападението и посочи, че ако кандидат за съветник от листата на ДПС наистина е участвал в покушението, то кандидатурата му ще бъде оттеглена.

 
 
Коментарите са изключени за Журналисти бяха нападнати при заснемане на репортаж в Самоков