Жерар Депардийо ще снима филм в пловдивско село

| от |

От 5-6 ноември в село Калояново, на 20 км от Пловдив, започват снимките на игралния филм с работно заглавие „Le Voyage“ и Жерар Депардийо в главната роля, предаде кореспондентът на БГНЕС от града под тепетата.

Продукцията е доста пъстра – финансирана е от Швейцария, снимат я италианци, ще се говори на френски, а се снима у нас. Пловдивски актьори също ще участват във филма.

За БГНЕС Симеон Алексиев, актьор в Драматичен театър – Пловдив и собственик на селско заведение във филма, разказа, че продуцентите не за пръв път снимат у нас. В случая филмът ще разказва история от 70-те години на миналия век, която се разиграва в малко селце, където времето е спряло и нищо не се случва. Възрастен мъж на име Ваня – в изпълнение на звездата на френското кино, а понастоящем руски имигрант – Жерар Депардийо, е овдовял и живее самотен и тъжен. За да направят живота му по-добър, близките му подаряват домашен любимец. Но не куче, а прасе. Отначало Ваня се отнася с голямо недоверие към идеята, но после се привързва към прасето на име Симпи и когато семейството му настоява да го заколи, за да го изядат, той хуква да го спасява през села и паланки, натоварен в стар „Трабант“.

Канавата на филма е изтъкана от срещи с различни хора и попадане в различни ситуации. Сред другите актьори във филма е Кабир Беди, познат от ролите си в телевизионния сериал „Дързост и красота“ и „Джеймс Бонд: Октопуси“. Сценарият е на Франк Добрин, а пловдивските актьори, които ще видим наред с големия французин, са Кръстю Кръстев, Русалина Чапликова, Анелия Ташева, Ивайло Христов и Симеон Алексиев. /БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за Жерар Депардийо ще снима филм в пловдивско село