Жените в офиса се мразят

| от |

Учени от университета в Квебек установиха, че жените в офиса е по-малко вероятно да си сътрудничат, когато не са равнопоставени, отколкото мъжете.

Дамите работят по-добре с началници мъже, отколкото с представителки не нежния пол. Резултатите от проучването на Ричард Рангам противоречат на досегашното мнение, че майчинската природа на жените естествено ги подтиква да си помагат една на друга и че мъжете са прекалено състезателни и конкурентни, за да си подадат ръка. Изследователите установили, че представителите на силния пол са по-склонни да загърбят различията си и да скрепяват съюзи. Но пък от друга страна жените се отнасят много по-добре към хората, които имат един и същ ранг в службата като техния.

624-400-zhena-ofis-omraza-pogled-losh-kostium

„Целта на нашето проучване беше да установим дали мъжете или жените по-добре си сътрудничат с хора от същия пол, изтъква Рангам. Логично бе да се мисли, че дамите ще се сработват по-добре помежду си, но това не се оказа вярно. Вижте само как функционират спортните тимове или армейските поделения и ще си дадете сметка, че мъжете са по-силни в екипната работа!“

Екипът изследвал дипломното сътрудничество между студенти и преподаватели във факултетите по психология в 50 университета. Двойките между преподавателка и студентка били много по-редки и нежелани, отколкото смесените и тези съставени единствено от мъже. От което следва, че най-големите проблеми възникват при жените, когато те не са на еднакво стъпало в йерархичната стълбица. Липсата на доверие идвало най-често и от двете посоки.

 
 
Коментарите са изключени за Жените в офиса се мразят