Жена даде 20 000 на телефонни измамници след брутални заплахи

| от chronicle.bg |

Жена даде близо 20 000 лева на телефонни измамници в София. Те са действали по схемата, че жертвата „съдейства на полицията за залавяне на престъпна банда“, съобщава Нова тв.

Интересното е обаче, че те са разполагали с личните данни на жената и съпруга й и дори са имали информация в коя банка са спестяванията им.

Вторник следобед. На мобилния телефон на 64-годишна жена от София се звъни и така телефонните измамници я въвличат в сценарий като на филм. Те са се представили за служители на криминална полиция, които искат да заловят такива измамници.

Съпругът разказа, че са отправили брутални заплахи. Притеснената жена бърза към банковия клон в квартал „Надежда” и тегли 8000 лева и валута в размер на 5000 лева. Останалите пари изтегля от клона в „Люлин”.

Образувано е досъдебно производство, все още няма задържани лица по този случай. Това обяснил за „Здравей, България” на Нова тв Ивайло Величков от „Криминална полиция” към СДВР.

Този случай не е уникален. Измамниците използват известни имена в медиите, като тези на главния прокурор и дори на премиера Борисов. Те се стремят по всякакъв начин да бъдат убедителни и да заблудят потенциалните си жертви”, обяснил Величков.

 
 
Коментарите са изключени за Жена даде 20 000 на телефонни измамници след брутални заплахи