Засилени мерки за сигурност във Великобритания от днес

| от chronicle.bg |

Мерките за сигурност във Великобритания ще бъдат засилени през идните дни, заяви командващият звеното за борба с тероризма към Скотланд ярд Марк Роули.

Допълнителни въоръжени полицаи ще патрулират улиците, а по разследването на вчерашното нападение работят стотици служители на силите на реда, добави Роули. Той съобщи, че загиналият полицай е 48-годишният Кийт Палмър, намушкан пред входа на британския парламент. Нападателят беше застрелян от полицията само на метри от входа в самата сграда.

Британската полиция e задържала седем души при операции на шест адреса след нападението в центъра на Лондон, съобщава BBC.

Командващият звеното за борба с тероризма към Скотланд ярд Марк Роули каза, че стотици детективи са работили цяла нощ и са извършили обиски на адресите.

Разпитите в Бирмингам, Лондон и на други места в страната продължават, добави той.

Сред 40-те пострадали са трима френски тийнейджъри на училищна екскурзия, двама румънски и петима южнокорейски туристи.

Властите смятат, че са определили самоличността на нападателя, но няма да я разкрият, докато следствието продължава, добави Роули.

Френските тийнейджъри са от гимназия „Сен Жозеф“ в бретонския град Конкарно, потвърди френското външно министерство. Румънското външно министерство също потвърди, че са пострадали двама румънски туристи. Външното министерство на Южна Корея заяви, че пострадалите петима южнокорейски туристи са на възраст между 50 и 70 години.

 
 
Коментарите са изключени за Засилени мерки за сигурност във Великобритания от днес