Реформаторският блок : Защото искаме Европа в България, а мафията – вън

| от |

Реформаторският блок (РБ) настоява парламентът да се саморазпусне и организира протестен митинг довечера от 18.00 часа в София срещу решението на Народното събрание (НС) да удължи мораториума за продажбата на земя на чужденци. Това обяви пред журналисти Радан Кънев, председател на ДСБ. От обединението се надяват да бъдат подкрепени и от протестиращите срещу кабинета „Орешарски“.

В декларация на Гражданския съвет на РБ решението на парламента се определя като позорно и опасно. „Забраната върху продажбата на земеделска земя на европейски граждани превръща България в гето“, заявяват в текста реформаторите.

1414926_10151762122402998_1202394928_n

Лидерът на Движение „България на гражданите“ Меглена Кунева предупреди, че страната ни може да влезе в наказателна процедура след 1 януари догодина, ако решението на НС бъде в сила.
Десният блок ще се обърне и към президента Росен Плевнелиев да внесе в Конституционния съд мотиви за отмяна на решението. То е противоконституционно, защото в основния закон на страната има
забрана за добиване на земя от чужденци, които са от страни, извън ЕС и Европейската икономическа общност, обясни Кунева. И добави, че актът на парламента е и в нарушение на Договора за
присъединяване на България към Евросъюза.
Според Борислав Сандов от „Зелените“ в НС се оформя мнозинство с евроазиатски геополитически симпатии.

Решението превръща българските граждани в крепостни селяни на мафията, се подчертава още в декларацията, прочетена от Димитър Бечев от Гражданския съвет на РБ. Така те, вместо да продават
земята си свободна на европейски цени, щели да я продават на безценица под диктовката на мафията.

Николай Ненчев от БЗНС коментира, че БСП е подарила „златната акция“ на „Атака“, с гласуването в НС.
В парламента се състави коалиция срещу Европа, против свободата и против българите, чийто гръбнак стана ГЕРБ с най-многото депутати, подкрепили „Атака“, категорични са още в декларацията
си десните реформатори.
Корман Исмаилов, Народна партия „Свобода и достойнство“, по повод вота „против“ на ДПС добави, че една толкова важна тема е била използвана и за малциствен националпопулизъм.
Все пак от РБ смятат, че решението няма да влезе в сила. Така или иначе обаче, по думите на Меглена Кунева, злото е сторено.

1384882_10151762123342998_1995129048_n

На специалната пресконференция днес партиите от Реформаторския блок излязоха с призив към българските граждани.

Граждани на България,

Парламентът взе позорно и опасно решение. Забраната върху продажбата на земеделска земя на европейски граждани превръща България в гето. Българските земеделци стават крепостни селяни на мафията. Денонсиран е Договорът за присъединяване на България към Европейския съюз. Изолират ни от Европа и модерния свят. Връщат ни на имперската карта на Русия. Това не са лозунги, а факти: в България и днес най-големият частен притежател на земя е фирма, собственост на руснаци.

1. Това решение на Парламента е противоконституционно. Конституционният съд трябва да го отхвърли.

2. Нагло ни представят това решение за патриотично. А то е антибългарско. Ограбва единствения капитал на милиони българи – собственици на земя. Вместо да продават свободно по европейски цени, те ще продават на безценица под диктата на земеделската мафия. До днес мафията унищожаваше настоящето ни, от днес превзема и бъдещето.

3. Българският национален интерес е да бъдем пълноправни европейци. Това е национален идеал, завет от нашето Възраждане. Поколения българи са работили и са се жертвали за него. Ние започнахме да го осъществяваме. Сега една случайна сбирщина узурпатори на власт се опитва да го разруши.

4. Днес фашисти и комунисти предвождат Народното събрание на България. Съставиха си коалиция – коалиция против Европа, против свободата и против българите. Гръбнак й стана ГЕРБ – партия, която цинично си е присвоила в името „европейско развитие”.

5. Този парламент е узурпатор на народния суверенитет. Това е МАФИОКРАЦИЯ. Да я спрем!

Парламентът да се саморазпусне!

РЕФОРМАТОРСКИЯТ БЛОК

Членът на Гражданският съвет на Реформаторския блок Гроздан Караджов коментира за екипа ни :

„Направена е първата крачка за отделяне на България от Европейското й семейство. Само така може да прочетем Решението на Парламента, с което възложи на Правителството да направи всички необходими стъпки за удължаване до 2020 г. на мораториума за закупуване на земя от граждани на ЕС.Моля, всички свои приятели, симпатизантите на Реформатоския блок и изобщо всички истински патриоти, които искат бългаската земя да има своята справедлива цена в общия Европейски пазар, да дойдат тази вечер в 18:00 часа в градинката между СУ и НС на митинг.“

 
 
Коментарите са изключени за Реформаторският блок : Защото искаме Европа в България, а мафията – вън