Защо световното първенство в Катар ще бъде провал

| от |

Четири години след като получи правото да е домакин на Световното първенство по футбол през 2022 година страната без футболна инфраструктура и традиции, Катар все още не ни успокои, че всичко по домакинството ще бъде наред. Ето защо.


Stadion, Al Shamal

1. Около 4000 работници ще загинат

След като Катар започна да изгражда инфраструктурата за Световното първенство, загиналите работници от Непал и Индия са над 1200. С това темпо, се очаква, че числото ще набъбне до 4000 жертви

2. Роби

Работниците от бедни страни работят и живеят в нехуманни условия и са третирани като роби. Катарците им отнема паспортите, за да не могат да напуснат страната, не дават редовно заплати и ги карат да работят на нечовешки температури без вода, настанени в контейнери …

1

3. Подкупи и корупция

Почти всички, които дадоха своя глас за Катар са получили пари от тази страна. 3,4 млн. долара се прехвърлят дори и на 10 -годишната дъщеря на Рикардо Тейшейра, член на управителния съвет на ФИФА.

4. Жега

По времето, когато трябва да се играят мачовете, температурите достигат до 50 градуса, така че вместо през лятото, Световното първенство вероятно ще трябва да се премести за през зимата.

5. Разходи

Катарците планират да похарчат 200 млрд. долара, което е четири пъти повече от парите, които са похарчили руснаците за най-скъпите Олимпийски игри в историята. Разходите вече излизат от контрол, така че вместо 12, те решиха да строят само 8 нови стадиони.

2

6. Няма стадиони

Катар в момента няма нито един стадион, който да отговаря на изискванията за световно първенство. Всички стадиони ще бъдат построени от нулата.

7. Няма градове

Не само, че няма стадиони, Катар няма хотели и инфраструктура за Световното първенство. Не съществува дори град Луисал, където трябва да се играе финала.

8. Футболните първенства трябва да променят графика

2

Ако Световното първенство бъде преместено през зимата, всички футболни първенства ще трябва да променят своя график. ФИФА ще трябва отново да преговаря за ТВ договори, защото например само Fox плати 425 милиона долара за следващите два турнира при условие, че ще се играят през лятото и няма да са по едно и също време с американската NFL.

9. Поставянето на климатици на стадиона няма да е възможно

Катар обеща да построи климатизирани стадиони, за да може да се играе Световното първенство през лятото, но по-късно те самите разбраха, че такива системи са прекалено скъпи и е невъзможно да охладят толкова големи повърхности.

10. Няма бира

Може би най-голямото разочарование за феновете, които ще пристигнат в Катар е, че няма да могат да пият бира навсякъде. Само няколко хотела и барове в Катар могат да продават алкохол.

 
 
Коментарите са изключени за Защо световното първенство в Катар ще бъде провал