Защо няма да подкрепя Лудогорец днес?

| от |

Тимът на Лудогорец излиза в решителен 1/16 финал от Лига Европа срещу Лацио. И ако желаем успех на тима от Разград, който спечели преди седмица гостуването на „Стадио Олимпико“ с 1:0, то няма как да подминем един друг проблем : стадиона. Да, стадион „Васил Левски“ ще се напълни. Феновете на Левски и ЦСКА изкупиха билетите, за да подкрепят тима от Разград. В което няма нищо лошо, а дори заслужава похвала. Но си представихме как тима на Лацио посреща Лудогорец на Сан Сиро и моли феновете на Интер и Милан да го подкрепят, защото Стадио Олимпико е без лиценз.от УЕФА… Е, не можахме съвсем да си представим. Публикуваме текста на Владимир Иванов по темата, защото смятаме, че поставя важни въпроси. И докато те не намерят отговор, българският футбол ще го кара все така на моментни проблясъци. Текстът не отразява изцяло мнението на Chronicle.bg и сме готови да публикуваме всяко мнение по темата.

Автор : Владимир Иванов

Довечера Лудогорец ще се бори за класиране на 1/8-финал в Лига Европа, а хиляди ще посетят мача, за да подкрепят отбора от Разград. Аз няма да съм сред тях и ще ви кажа защо.

По-долу ще видите снимки от „сектора“ за гости на стадиона в Разград, който често е представян като „бижу“ от родните журналисти. Както и сами можете да се убедите, заради дебелите железа не се вижда почти нищо от терена, включително и близката врата, а мрежата отгоре и единичния вход може да ти докара клаустрофобия и внушение, че всъщност се намираш в затвора. Освен това, „екстрите“ към гостуващите фенове там се допълват от системата за видеонаблюдение, с която могат да те осъдят за показан среден пръст (има такива случаи), както и от местните бабаити – стюарди, които често са въоръжени и използват всеки удобен случай да понапляскат гостуващите фенове, с любезното съдействие и на местната полиция. Като добавим и липсата на достатъчно билети за гостите, бавенето при влизането (обикновено се влиза за средата на 1-то полувреме) и „скромната“ цена от 10 лв, изживяването на стадиона в Разград е доста далеч от определението за приятно или европейско.

1975001_10152218039559410_255506703_n

Същевременно същите тези хора, които са изградили тези условия, не успяха да лицензират „бижуто“ за мачове в Европа и домакинстват в София, призовавайки за подкрепа феновете на другите отбори преди всеки мач. Нагло, нали? Както нагла беше и декларацията, инициирана от Домусчиев за равно разпределение на евентуалните средства за спонсорство от Газпром между всички клубове от А група, което първоначално уж беше предназначено за Левски.

Много от вас ще кажат – „Да, ама те представят България“. Стига вече криворазбран патриотизъм! Те представят Разград и зелената си емблема. България се представя от националния отбор на България. Ако наистина ви пука толкова за БГ футбола, в което аз малко се съмнявам, подкрепяйте националния отбор. Уви, там май не сме толкова активни – през последния квалификационен цикъл не напълнихме нито веднъж „Васил Левски“. Дори имаше мачове със срамна посещаемост – 10 000 срещу Италия, 5 000 срещу Армения и 500 срещу Малта.

Голямата магия на футбола се крие в това да подкрепяш любимия си отбор, както в трудните, така и в хубавите моменти. Защото за да усетиш истинската радост от победата, преди това трябва да си изпитал и болката от загубата.

Подкрепяйте любимите си отбори, подкрепяйте националния отбор на България. Не си променяйте пристрастията в зависимост от това кой е силния на деня!

1911681_10152218039779410_294040318_n