Защо кацането на луната не може да е било фалшиво

| от |

Забелязахме, че тази статия се пренася в медийното пространство отново, пишат от Gizmodo. Те коментират, че видеото е наистина добро и трябва да бъде видяно: окончателното доказателство, за това че кацането на луната е истина, а не фалшификат.


1

Видеото е толкова добро, толкова невероятно блестящо и просто, че ще искате веднага да го поставите на стената си във фейсбук, ако ще само за да вбесите всички малоумници, които все още смятат, че кацането на луната не е истина. Причината е изключително проста – технологията за фалшифициране на подобно събитие не е съществувала по това време.

u8ucnbdglvxdfflssm5r

Аргументът е много прост. Той не цели да покаже колко невежи са вярващите в обратното с техните “доказателства”, които всъщтност показват липсата им от познания в сферите физика, фотография и дори перспектива. Да не говорим за обема на физически доказателства за стъпването на човешки крак на луната, нито пък факта, че Съветският съюз наблюдават всичко много отблизо и приемат победата на Щатите в космическата надпревара.

Не, става въпрос за нещо още по-очевидно. Това видео обяснява защо по времето на кацането не е съществувал абсолютно никакъв начин да се симулира това. Дори камерите, необходими за създаването на подобен запис още не са измислени.

Струва си да се гледа от начало до край. Толкова много ни радва, че на моменти се смяхме. Особено този – преминахме от свят, в който не бихме могли да фалшифицираме кацане на луната, но можем да отидем там към такъв, в който можем елементарно да фалщифицираме, но вече не стъпваме там.

 
 

Повече информация Виж всички