Зщо Безос купи „Вашингтон пост“

| от |

Човекът, който промени начина по който се продават книги, миналата година реши да купи “Вашингтон пост“, един от най-старите американски вестници. Той каза, че никога не е предполагал, че иска да има вестник.

vashington

През миналата седмица, на една конференция Джеф Безос признава, че няма никаква представа от бизнеса с вестници и не му е било ясно защо тогавашния президент и изпълнителен директор на “Вашингтон пост“, се обърнал към него с предложение да купи вестника.

„Минах през няколко врати преди да реша да купя вестника. Дали е безнадеждно? Защото не исках да купувам, ако е така. Интернет коренно промени традиционните вестници. Светът е променен изцяло, а рекламодателите имат един тон възможности за това как да достигнат до хората,“ заявява Безос.

jeff-bezos-washington-post-620xa

Безос вярва, че вестникът (който според него е национална институция), с негова помощ, знанията и ресурсите, които има от Amazon, може да бъдат въведени в дигиталната ера.

„Не знаех нищо за бизнеса с вестници, но знам нещо за интернет. Като комбинираме това с финансовата подкрепа, която мога да осигуря е и причината, поради която купих Пост“, заяви Безос, който миналата година плати за вестника 250 милиона долара.

Миналия месец вестникът пусна приложение за Kindle, като през първите 6 месеца достъпът до изданието ще бъде напълно безплатно за всички собственици на Kindle Fire, a следващите 6 месеца ще струва 1 долар.

 
 
Коментарите са изключени за Зщо Безос купи „Вашингтон пост“