Запознайте се с най-младата милиардерка

| от |

Според списание Forbes, Елизабет Холмс е най-младата милиардерка в света, която е забогатяла благодарение на усилена работа, като върви по стъпките на Стив Джобс, Бил Гейтс и останалите успешни имена в бизнеса.


През 2003 г., на 19-годишна възраст Елизабет основава компанията Theranos която се занимава с кръвни изследвания. Наскоро компанията получи финансиране от 400 млн. долара, като стойността на компанията се вдигна на 9 милиарда долара. Бизнесът на Холмс се смята за много успешен и много известни и богати инвестират в нея.
Елизабет основава компанията с пари предназначени за образованието й в Станфорд. Вместо това отишла при професора по химия Ченинг Роберстън и му предложила заедно да създадат компания. Theranos има за цел да промени много неща в здравната индустрия.

„Вярвам, че достъпа до здравна информация в реално време е основно човешко право и основно гражданско право“, казва Холмс за Forbes.

2

Вместо ампули с кръв се изисква само епруветка и една капка кръв. С нея ще могат да се извършват стотици тестове – от стандартна проверка на холестерола до сложни генетични анализи. Резултатите са бързи, точни и далеч по-евтини от конвенционалните методи. Новото поколение диагностични тестове може да позволи да се предотвратят сериозни здравословни проблеми като рак, диабет и сърдечни болести. Планира се отварянето на тест центрове на национално ниво в САЩ.

4

Вземането на кръв става не чрез убождане, а чрез нагряване от елемент, подобен на нагревателите в джобовете на якетата. Чрез нагряването се стимулира кръвният поток. Получената капка се поставя в нещо, наречено наноконтейнер, а след като премине през анализатора, потребителят директно получава резултатите на мейла си.

При Theranos става дума за автоматизирана, стандартизирана и изключваща човешка намеса процедура, при която грешката е сведена до приемливо ниско ниво.

За десет години Елизабет търпеливо събира пари и ги инвестират в новите технологии. Theranos си поставиха за цел да направят тестването прозрачно и евтино. Елизабет Холмс е Способна да провежда пълноценни тестове само от прашинка кръв от върха на иглата, Холмс, или „Свежата кръв“, практически революционализира индустрията.

 
 
Коментарите са изключени за Запознайте се с най-младата милиардерка