Започна Australian Open

| от |

Участниците на Откритото първенство на Австралия са по-притеснени от високите температури от над 40 градуса по Целзий отколкото техните опоненти. Привилегията да избегнат жегата ще имат защитаващият трофея Новак Джокович при мъжете и Серена Уилямс при жените, двамата ще играят във вечерната сесия. Сърбинът ще срещне с Лукаш Лацко от Словакия, а американката започва опита за шеста титла в Мелбърн срещу австралийката Аш Бъртън.
Rod Lava Arena: Australian Open 2013

Шампионката на турнира в Сидни Цветана Пиронкова приключи миналия сезон извън Топ 100 на световната ранглиста, но след осемте си поредни победи по пътя към първата си титла тя спечели 495 точки и се изкачи с цели 50 позиции до №57 в света. Пиронкова ще има възможност да се завърне в Топ 50 още след края на предстоящия Australian Open, ако постигне две победи.

Пиронкова ще играе с испанката Силвия Солер-Еспиноса днес в първия си мач от турнира от Големия Шлем.

26-годишната испанка е висока 169 см и заема 79-а позиция в ранглистата, а най-доброто й класиране е 54-о. Тя няма сериозни постижения в Шлема, като в Австралия максимумът й е първи кръг, а върхът в кариерата й е 3-ият кръг в САЩ през 2011 и 2012 година. Именно в Ню Йорк Цвети спира Еспиноса за 4-ия кръг преди две години, а въпросният двубой е втора победа за българката в трите им мача.

Ако премине първи кръг, съперничка на българката ще бъде победителката от мача между Клара Закопалова от Чехия и Саманта Стоусър от Австралия.

Във Facebook Цветана Пиронкова публикува своя снимка, на която за кратко почива на сянка на един от основните кортове в местния тенис комплекс. „Наслаждавам се на сянката в Мелбърн парк“.

Първата ракета на България Григор Димитров ще играе срещу американеца Брадли Клан в първи кръг на Аустрелиън Оупън във вторник.Той ще играе срещу американеца Брадли Клан. Представителят на САЩ е 95-и в света и ще направи своя дебют в първия за сезона турнир от Големия шлем. Най-доброто представяне на Клан на Шлема е от US Open, където е достигал до втори кръг на два пъти. При победа във втори кръг Димитров ще играе с тайванеца Йен-Сун Лу или квалификант.

Григор се подготвяше за турнира, като отиде на обществена пералня, за да си изпере дрехите, това беше споделено с нас във Facebook.

През тази седмица Григор Димитров участва в демонстративния турнир „ААMI Classic“ в Куйонг и не добави нови точки към актива си за световната ранглиста, но въпреки това се изкачва с една позиция до №22, изравнявайки своето рекордно класиране.

На Централния корт „Род Лейвър Арина“ в първия ден на Australian Open мача ще изиграе защитаващият миналогодишната си титла и 4-кратен шампион в Мелбърн Новак Джокович (Сърбия). Световният №2, който е краен победител в турнира в последните 3 години, като този сезон ще играе най-рано от 10:00 часа срещу словака Лукаш Лацко. Двубоят между Джокович и Лацко е първият във вечерната сесия на Australian Open. Във втората среща от вечерната сесия на „Род Лейвър Арина“ световната №1 и 5-кратна шампионка Серина Уилямс (САЩ) излиза срещу представителката на домакините Ашли Барти.

 
 
Коментарите са изключени за Започна Australian Open