Японските мъже не обичат да помагат на жените си

| от |

Омъжените японки изпълняват почти 80 на сто от цялата домакинска работа, а тези, които имат и деца, се натоварват със същия процент от задълженията по отглеждането и възпитанието им.

Това показват данните от проучване на общественото мнение, извършено от Националния изследователски институт за социална безопасност, предаде ИТАР-ТАСС. Резултатите за пореден път доказват, ме японските мъже не вземат участие в домакинската работа. 41,6 процента от анкетираните жени са изразили недоволството си от този развой на нещата.

В същото време анкетата показва, че 85 на сто от японските мъже повече от 2 или 3 пъти на седмица прекарват свободното си време с децата си. Ако говорим за домакинската работа, единственото, на което японките могат да се надяват, е представителите на силния пол да им се притичат на помощ при изхвърлянето на боклука, както и при пазаруването – 40,6 процента и съответно 36,6 процента от мъжете се занимават с това относително редовно. Само 19,2 процента помагат на своите съпруги при почистването на жилището.

С БТА

 
 
Коментарите са изключени за Японските мъже не обичат да помагат на жените си