Японска корпорация води преговори за закупуването на анимационното студио Дриймуъркс анимейшън

| от |

Японският холдинг СофтБанк корпорейшън води преговори за закупуването на филмовото студио Дриймуъркс анимейшън, което стои зад създаването на такива хитови анимационни пълнометражни ленти като „Шрек“, предаде Ройтерс, като се позова на в. „Холивуд рипортър“.

Според неназован източник, добре запознат с хода на преговорите, сделката ще е на стойност 3,4 милиарда долара. Софт Банк е предложила по 32 долара за акция на Дриймуъркс анимейшън.

СофтБанк притежава 32 процента от дяловете в китайската компания за електронна търговия Алибаба груп, която неотдавна излезе на борсата.

Дриймуъркс анимейшън е базирано в Глиндейл, в щата Калифорния. Студиото се отдели като самостоятелно юридическо лице от студията Дриймуъркс през 2004 г. Самата компания Дриймуъркс беше създадена през 1994 г. от Стивън Спилбърг, Дейвид Гефън и Джефри Катценбърг. Последният се премести в новата компания през 2004 г. и стана неин изпълнителен директор.

С БТА

 
 
Коментарите са изключени за Японска корпорация води преговори за закупуването на анимационното студио Дриймуъркс анимейшън