Взели Обама за сервитьор

| от |

Гост на светско парти взел Барак Обама за сервитьор и му поръчал кафе. За гафа разказва съпругата му Мишел Обама. Двамата дали интервю за сп. „Пийпъл“, в което говорят за случаи на расизъм. Интервюто излиза в момент, когато в САЩ се организират протести заради убийствата от полицаи на Майкъл Браун във Фъргюсън и на Ерик Гарнър в Стейт Айланд, Ню Йорк.

Барак Обама твърди, че подобно на много други чернокожи мъже е бил вземан погрешно за човек от обслужващия персонал. Той каза, че често се случва висококвалифицирани специалисти да чакат пред ресторант за колата си и някой да им подхвърли ключовете от своя автомобил, за да им бъде паркиран.

„Малките раздразнения и унижения, които изпитваме, са нищо в сравнение с това, което е изпитвало предишното поколение. Едно е да те сбъркат със сервитьор на гала вечеря. Друго е синът ти да бъде сбъркан с крадец и да бъде закопчан с белезници или да му се случи нещо по-лошо, ако върви по улицата и е облечен както се обличат тийнейджърите“, каза Обама./News7

 
 
Коментарите са изключени за Взели Обама за сервитьор