Втори инцидент със свидетел по делото „Октопод“

| от chronicle.bg |

Втори инцидент със свидетел срещу Алексей Петров по делото „Октопод“ се случва в рамките на денонощието. По-рано днес стана ясно, че основният свидетел на прокуратурата по делото „Октопод“ Георги Цветанов е загинал в автомобилна катастрофа късно снощи на магистрала „Тракия“.

Същевременно този следобед Пламен Устинов, който също е свидетел по делото, е нападнат с брадва в тетевенското село Глогово. От съобщение на полицията става ясно, че е подаден сигнал за случилото се селото около 13.30 часа този следобед. Според данните на полицията със свада между 45-годишния П. У. и негов 52-годишен съселянин по неизяснен засега повод се е подновила стара семейна вражда, съобщава Дарик.

При свадата на улица в селото Устинов счупил стъкло на автомобила на опонента си. Скоро в конфликта се включили и техните синове: синът на Устинов – на 22 години и момчето на съселянина му – на 24 години.

Според информацията до момента именно синът на опонента е нанесъл удари с брадва на Устинов. В отговор синът на Устинов е нападнал младежа. Двамата пострадали са откарани към болнични заведения за оказване на медицинска помощ.

За случая е уведомена прокуратурата. На място са изпратени полицейски служители, които изясняват обстоятелствата около инцидента.

Днес в Специализирания наказателен съд се гледаше делото „Октопод“, в което Алексей Петров е основен подсъдим. Той е съден, заедно с Антон Петров-Хамстера, Марчело Джотолов, Янко Попов, Кирил Топалов и Цеко Йорданов за рекет и изнудване. След повече от 70 заседания и над 170 свидетелски разпита обаче делото в СГС срещу тях бе прекратено поради разследване срещу съдия Румяна Ченалова и бе прехвърлено на спецсъда.

 
 
Коментарите са изключени за Втори инцидент със свидетел по делото „Октопод“