Времето „зацикля“ заради отслабването на важен въздушен поток

| от |

Системата от въздушни течения, която определя времето над Северна Европа и Северна Америка е започнала да се променя, сочат резултатите от изследване на американски учени от Чикаго, цитирано от BBC.

1

Проучването показва, че т. нар. струйно течение или джетстрийм е започнало да се движи по по-дълъг и криволичещ маршрут.

Резултатът от промяната са по-дълги периоди на непроменливо време, твърди професор Дженифър Франсис от университета на Ню Джързи: „Тези много вълнисти криви в движението на джетстрийм водят до това атмосферните условия да остават неопроменени дълго време на дадено място и да ви се струва, че времето е зациклило. Смятам, че това ще се случва още по-често за вбъдеще.“

Промяната може би се дължи на затоплянето в Арктическите райони, тъй като струйното течение се задвижва от разликата в температурите между Арктика и средните географски ширини. Ако тази разлика е малка, джетстриймът отслабва и не успява да преодолее препятствията по пътя си като областите с високо налягане. Така времето на дадено място остава едно и също за по-дълъг период, както се случва с бурите във Великобритания и суровата зима в Северна Америка.

 
 

15 роли на Кийра Найтли, които можем да гледаме отново и отново

| от chronicle.bg |

На днешния ден празнува разкошната Кийра Найтли, която днес навършва 32 години.

Два пъти номинирана за Оскар, Найтли е от онези актриси, които доказват, че можеш да бъдеш едновременно красавица и добра актриса.

По случай рождения й ден ви черпим с галерия с нейни роли, които трябва да си доставите.

 
 

Причината жените да напускат мъжете

| от chronicle.bg, по БТА |

Първата причина, поради която жените напускат мъжете си, са политическите различия, незадоволителният секс идва едва на второ място, разкри проучване.

Изследването е проведено през 2016 година сред потребители на апликация за запознанства и е обхванало 6 842 души. Жените от Великобритания най-често зарязват любимия заради споровете, свързани с Брекзита, а американките – заради бъдещия тогава президент Тръмп.

Третата причина, поради която дамите показват червен картон на партньора, са финансовата му несъстоятелност. На четвърто и пето място идват съответно ревността и липсата на доверие в половинката.

Мъжете изтъкват от своя страна по-земни неща за напускане на избраницата. На първо място те поставят нейното затлъстяване. Едва по-нататък те посочват като причини ревността й, лошия секс и изневярата.

 
 

Сиа без перука

| от chronicle.bg |

От Мадона до Лейди Гага, звездите са известни с всякакви екстравагантности.

Машината за хитове Сиа, която ни даде хитове като „Cheap Thrills“, е известна с това, че се появява на публични места с характерна перука.

сиа

 

Сиа обяснява перуката си така: „Нося я, за да мога да отида до магазина и да си купя маркуч, ако искам. Или ако ми се ходи до тоалетна, а не мога да намеря, мога просто да отбия от пътя, без хората да идват и да ме снимат.“

Певицата беше засечена на международното летище в Лос Анджелис без маскировката си. И разбира се, се случи точно това – дойдоха хора и я снимаха.

 
 

Google работи по групово фото приложение

| от chronicle.bg |

Google обяви, че работи по ново приложение за групово редактиране и споделяне на снимки.

То ще наподобява Moments на Facebook, а говорителите на компанията са казали, че това е просто един експеримент и не се знае кога и дали това ново приложение ще стане достъпно за всички.

Тъй като все повече потребители използват приложенията на Facebook, Twitter и Snapchat, вместо да търсят в интернет, т.е. чрез търсачката на  Google, е нормално да имаме такава реакция от Google.