Волейболистките приключиха Мондиала със загуба

| от |

Женският ни национален отбор по волейбол приключи участието си на Мондиала в Италия със загуба от Холандия с 1:3 гейма. Състезателките на Владимир Кузюткин взеха първата част срещу „лалетата“ с 26:24, но в следващите 3 отстъпиха на 21:25, 23:25 и 16 т. Нашите бяха без две от най-добрите си състезателки – Добриана Рабаджиева и Емилия Николова, които отсъстваха поради здравословни причини.

Двубоят срещу Холандия ще се запомни и с това, че в първия гейм българските волейболистки направиха почти невъзможното, след като спасиха 7 гейм бола и в крайна сметка спечелиха сета, но силите им стигнаха само за това. Тимът ни се подреди на 11-то място в крайното класиране, което дели с отбора на Белгия.

В решителен мач за класиране в следващата фаза на първенството от нашата група Русия победи Сърбия с 3:0 гейма. Първото място в групата спечели Бразилия след успех над останалия на втора позиция тим на САЩ. В другия поток Италия спечели първото място след победа с 3:1 гейма над тимът на Китай, който остана на втора позиция. За следващата фаза се класира и отбора на Доминиканската република. / News7

 
 
Коментарите са изключени за Волейболистките приключиха Мондиала със загуба