Войник за два милиона долара

| от |

defense-large

Пентагонът направи нов анализ на бюджета за 2014-та, за да разбере, че всеки един войник, който в момента е в Афганистан, струва 2,1 млн. долара. Става дума за голямо увеличаване на сумата от досегашните 1,3 милиона долара.

Експерти на Пентагона твърдят, че увеличението се дължи на ръста на разходите за възстановяване на армията и оборудването, необходимо за Афганистан.

С това не са съгласни обаче анализаторите на Центъра за стратегически и бюджетни анализи. Те твърдят, че през последните бюджетни години САЩ са вдигнали значително разходите за оборудване. Освен това, въпреки големия брой войници, които вече са изтеглени от Афганистан, общите разходи за подкрепа на останалите войници в страната са останали същите.

Така разходите за разузнаване, наблюдение, както и цялата система за подкрепа на войниците, не са намалени, въпреки значителния спад на войски в Афганистан.

Изводът – един американски войник в чужбина струва на роднината си над два милиона долара. Въпросът, който веднага ни дойде на ум е – колко печели САЩ от всички тези войни?

 
 
Коментарите са изключени за Войник за два милиона долара