Водата не помага за отслабване

| от |

istock_photo_of_pouring_water_into_glassМного хора, които се опитват да свалят няколко килограма, постоянно се наливат с вода заради убеждението, че така ще ускорят процеса. Прозрачната напитка обаче няма нищо общо със загубата на теглото, считат експерти.

Д-р Бет Китчин от университета в Алабама установи, че питейната вода не е магическият ключ към стройната фигура. „Има много малко доказателства, че консумацията на вода спомага за загубата на килограми, най-много да изгорят няколко допълнителни калории. Това е един от онези вековни митове“, коментира Китчин.

Относно мита за 8-те чаши вода на ден изследователката е категорична, че хората наистина имат нужда от течности, но никъде не е казано, че това трябва да е само вода. „Течностите са важни, но може спокойно да не се консумира вода, тъй като тя не стопява мазнини и не е единственият фактор за добро здраве, можете да пиете каквото ви харесва“, добавя тя.

Според нея водата е най-добрата течност за хидратация, но зеленият чай и кафето също не са за подценяване. „Хората мислят, че кафето не се брои, но то също хидратира. Когато пиете кафе, тялото ви често запазва част от течностите в организма и това спомага за по-добрата му хидратация.

Твърдението, че консумацията на студена вода помага за изгарянето на голямо количество калории също не е вярно. Китчин смята, че това действително би могло да увеличи загубата на калории, но не и да повлияе чак до такава степен, че да пием студена вода всеки ден.

Лошата новина за всички, които искат да отслабнат е, че на първо време трябва да се намали количеството приети калории за ден. Наблегнете на супите, плодовете и зеленчуците,съветват експертите./БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за Водата не помага за отслабване