Владимир Путин поиска руските въоръжени сили да влязат в Украйна

| от |

Руският президент Владимир Путин се обърна към Съвета на Федерациите с искане за използване на въоръжените сили на Русия на украинска територия до нормализирането на обществено-политическата обстановка в страната, предаде РИА Новости, позовавайки се на съобщение от пресслужбата на Кремъл.

putin

Путин е отправил искането си „във връзка с извънредната ситуация в Украйна и заплахата за живота на руските граждани”, намиращи се в източноевропейската държава, предаде Фокус.

Междувременно, новият премиер на Автономна република Крим (АРК) Сергей Аксьонов днес пое контрола над всички военни, полицейски и други сили за сигурност в региона и поиска помощ от руския президент Владимир Путин, за да гарантира мира в републиката. „Осъзнавайки своята отговорност за живота и безопасността на гражданите се обръщам към руския президент Владимир Путин за помощ в гарантирането на мира и спокойствието на територията на АРК“, се казва в изявлението на кримския премиер.

В изявление, цитирано от местни и руски информационни агенции, Аксьонов заяви, че въоръжените сили, полицията, националната сигурност и граничната охрана, ще отговарят само на неговите заповеди.

Премиерът допълни, че всеки командир, който не е съгласен, трябва да напусне поста си.

 
 
Коментарите са изключени за Владимир Путин поиска руските въоръжени сили да влязат в Украйна