Владимир Кличко може да защищава световните си титли по бокс в тежка категория на 8 март

| от |

На 5 декември Световната боксова организация постанови, че 37-годишният световен шампион Владимир Кличко трябва да проведе задължителна защита на титлата си на СБО срещу 34-годишния австралиец Алекс Липей.
1

„СБО даде срок точно 30 дни за постигане на споразумение за боя, казаха от прес-службата на украинските братя Кличко за руския вестник „Известия“. Ако до 3 януари не се стигне до
договореност, започват промотърски търгове. Владимир планира да се върне на ринга през март – април. Предварителната дата и място е 8 март, Германия“. Но съществува вероятност мачът за световната титла да се проведе в австралийския град Сидни. Липей иска за боя против Владимир Кличко хонорар от 1 милион щатски долара и допълнителен бонус – телевизионните права на мача за територията на Австралия, които може да продаде изгодно на един от водещите местни телевизионни канали.

Ако двата лагера на боксьорите не се споразумеят, то на промотърските търгове за мача е готов да окаже помощ на австралийския боксьор руският бизнесмен и бивш председател на Съвета на директорите на ФК „Зенит“ Давид Трактовенко.
BOX-IBF-WBO-HEAVYWEIGHT-UKR-GER-US-KLITSCHKO

Трактовенко е собственик на контролния пакет акции на ФК Сидни, който през последните години два пъти стана шампион на Австралия по футбол. Руският бизнесмен Трактовенко успя да привлече във
ФК Сидни и легендарния бивш италиански футболен национал Алесандро Дел Пиеро.

Състоянието на Давид Трактовенко се оценява на примерно 550 милиона щатски долара, пише „Известия“.м За последен път на подобен търг компанията на братята Кличко загуби от вицепрезидента на руската федерация за професионален бокс Андрей Рябински. Тогава за правото за мач в Москва между Владимир Кличко и Александър Поветкин руският бизнесмен Рябински заплати баснословните 23,2 милиона щатски долара, а неговите опоненти – К2 Промоушънс и Зауерланд, предложиха съответно 7,1 милиона и 6,01 милиона щатски долара. Така Владимир Кличко получи около 17 милиона щатски долара от мача си с Александър Поветкин /Русия/ на 5 октомври в Москва, в който по-малкият братКличко победи по точки с единодушие на съдиите и защити световните си титли.

„Моята мечта стана реалност, аз много работех за това, каза Алекс Липей след решението на СБО. Сега ние сме на стадий преговори с представителите на Владимир. Победата над Кличко ще бъде постигната благодарение на усилията, търпението и силата. Това няма да бъде лесно, но аз ще се кача на ринга, за да се бия и да прекъсна неговата победна серия“.

Владимир Кличко не е губил на професионалния ринг вече 10 години. Той има в актива си 61 победи, от които 52 с нокаут, и 3 загуби.

Желаещи да се срещнат на ринга с Владимир през последните години се появиха много. Но въпреки това най-вероятни опоненти на украинеца са номер 1 в рейтинга на Международната боксова
федерация /ИБФ/ Кубрат Пулев от България и британецът Тайсън Фюри, пише руският вестник „Известия“.

Самият Владимир Кличко никак не реагира на постоянните нападки и обвинения по свой адрес. Украинецът внимателно подбира съперниците си и чака решение на федерациите, чиито пояси на
световен шампион притежава. Неотдавна Владимир Кличко заяви, че смята да върне шампионската титла на Световния боксов съвет (освободена от брат му Виталий ) в семейството и да стане абсолютен световен шампион, пише „Известия“.

 
 
Коментарите са изключени за Владимир Кличко може да защищава световните си титли по бокс в тежка категория на 8 март