Ветеранът, избягал да празнува в Нормания, стана на 90 с хиляди пожелания

| от |

Ветеранът от Втората световна война Бърнард Джордан (Bernard Jordan) вчера, 16-ти юни, е получил повече от 2.500 картички за 90-тия си рожден ден, съобщават от изданието „The Daily Mail“.

Великобританецът е станал известен преди седмици с бягството си от „The Pines“, дом за възрастни хора в Хоув, Източен Съсекс, Великобритания. След като е офейкал от дома, ветерана от десантната операция „Нептун“ е заминал за Франция за да отбележи юбилея от десанта на съюзническите войски в Нормандия, влязъл в историята като D-day.

В четвертък, 5 юни, накичен с ордени и медали, Джордан напуска дома и успешно пресича Ла-Манш. Възрастния човек успешно се присъединява към юбилейните празненства на нормандския бряг.

Когато от ръководтството на „The Pines“ са усетили липсата, веднага са уведомили и порицията. През това време Джордан, бивш офицер от Кралския ВМ флот на Великобритания, вече се е разположил в стаята си в един от нормандските хотели. За настаняването обаче, друг ветеран от същия хотел се е свързал с дома за възрастни хора във Великобритания и съответно е информирал някого от другата страна на жицата, че Бърнард Джонсън се намира във Франция и е в отлично здраве.

article-2659294-1ED12E4B00000578-337_634x421

След честването на 70-годишнината от операция „Нептун“, ветерана се е прибрал обратно в дома като знаменитост, а след няколко дни, на рождения си ден е получил огромно количество поздравителни картички в два чувала. Възрастният ветеран се е снимал с хилядите послания и чрез пресата е благодарил на всички изпращачи. Джордан е подчертал, че е много трогнат, но не счита себе си за особен, защото е разбил Хитлер с помощта на много други хора и затова иска да раздели тези поздравления и с други военни ветерани.

След завръщането на Бърнард Джордан от Нормандия, кмет на Хоув Брайан Фитч (Brian Fitch) е обявил за намерението си направи ветерана Почетен гражданин на града.

 
 
Коментарите са изключени за Ветеранът, избягал да празнува в Нормания, стана на 90 с хиляди пожелания